TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

TÜRK EĞİTİM-SEN ŞUBE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Mehmet Pesen, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen’in 12 Kasım’da gerçekleşecek 6. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Türk Eğitim-Sen’in en eski üyelerinden biri olan Mehmet Pesen, gazetemize yaptığı açıklamada, çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü dile getirerek delegelerden destek istedi.

Osmaneli’nin Osmangazi İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Mehmet Pesen, 1967 yılında Afyon’un Bolvadin ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bolvadin’de tamamlayan Pesen, İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra vekil imam olarak Emirdağ’ın Çatallı Köyü’nde görev yaptı.

1987 yılında, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Eğitim Yüksek Okulu’nu kazanan Pesen, öğretmen olduktan sonra Trabzon, Afyon, Şırnak ve Tekirdağ illerine görev yaptı. Pesen son olarak 2017 yılı ikinci atama döneminde Osmaneli’nin Osmangazi İlkokulu’na istek yaparak buraya atandı.

Bir dönem Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı olarak İzci Liderliği yapan Mehmet Pesen, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Üyeliği, Türkiye Yardımseverler Derneği Üyeliği, Bolvadin Eğitimine Yardım ve Öğrencileri Destekleme İcra Kurulu Başkanlığı yaptı. Beşiktaş Spor Kulübü Üyeliği bulunan Pesen Anadolu Ajansı Muhabirliği ve mahalli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.

Görev süresi boyunca A tipi okullarda 18 yıl idareci olarak çalışan Pesen, İngilizce, Almanca ve Arapça bilmekte olup evli ve 3 çocuk babası. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3382 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum