TÜRKİYE 'EVET' DEDİ BİLECİK'TE YİNE 'HAYIR'

TÜRKİYE 'EVET' DEDİ BİLECİK'TE YİNE 'HAYIR'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getiren anayasa değişiklik referandumu sona erdi. Türkiye geneli yeni sisteme 'Evet' derken Bilecik ise 2010 yılında gerçekleşen referandumda olduğu gibi yine tercihini 'Hayır'dan yana kullandı. 

1-288.jpg

Resmi olmayan rakamlara göre, Türkiye genelinde yüzde 51,3 oranında 'Evet' yüzde 48,7 oranında ise 'Hayır' oyu çıktı. İlimizde ise referandum yüzde 48,9 'Evet' yüzde 51,1 'Hayır' olarak sonuçlandı. 

MERKEZ VE BOZÜYÜK 'HAYIR' DEDİ

Merkez İlçe ve Bozüyük seçmen sayısının en yüksek olduğu yerler olarak referandum sonucuna doğrudan etki etti. Merkez ilçe ve Bozüyük'ten 'Hayır' oyu çıktı. Merkez İlçe yüzde 47,6 'Evet' yüzde 52,4 'Hayır' şeklinde tercih yaptı. Bozüyük ise yüzde 44,9 'Evet' yüzde 55,1 'Hayır' yönünde oy kullandı. 

DİĞER İLÇELERDEN 'EVET' ÇIKTI

Bilecik Merkez ve Bozüyük'ün dışındaki tüm ilçelerden 'Evet' çıktı. 'Evet' oyunun en yüksek çıktığı ilçe yüzde 65,4 ile Yenipazar oldu. Yenipazar'ı yüzde 55 ile Pazaryeri takip ederken Söğüt, Osmaneli ve Gölpazarı yüzde 53 bandında 'Evet' çıkarttı. İnhisar'daki 'Evet' oranı ise yüzde 51 olarak gerçekleşti. 

2-277.jpg

BELDELERDEN SADECE VEZİRHAN 'EVET' DEDİ

Beldeler arasında 'Evet' oyunun çıktığı tek belde ise Vezirhan oldu. Bayırköy ve Dodurga referandumda tercihlerini 'Hayır'dan yana kullandı. Vezirhan'da yüzde 53 'Evet' yüzde 47 'Hayır', Dodurga yüzde 48 'Evet' yüzde 52 'Hayır', Bayırköy yüzde 47 'Evet' yüzde 53 'Hayır' şeklinde sonuçlandı. 

 

Bu haber toplam 5286 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum