Türkiye'nin 2'nci en büyük sazanı Pelitözü'nde yakalandı

Türkiye'nin 2'nci en büyük sazanı Pelitözü'nde yakalandı

Cihat Öztürk isimli vatandaş Pelitözü Göleti'nde 27,5 kg ağırlığında sazan balığı yakaladı.

Cihat Öztürk isimli vatandaş Pelitözü Göleti'nde 27,5 kg ağırlığında sazan balığı yakaladı. 27,5 kg'lı balık Türkiye'nin 2'nci en büyük sazan balığı olarak kayıtlara geçti. Balık tekrar suya salındı.

Pelitözü Gölpark’ta 2015 yılından bu yana sportif balıkçılık anlamında birçok aktivitenin düzenlendiğini kaydeden Pelitözü Gölpark Saha Sorumlusu Tamer Sargıl, ‘’Yakala bırak sportif balıkçılık dediğimiz aktivite çerçevesinde Pelitözü Göleti’nde tutulan balık, bu alanda yapılan ölçümlerde Türkiye ikincisi konumunda. Bizler bu tür aktiviteler ile hem Bilecik’imizin güzelliklerini duyurmak, hem de çocuklarımız ve yeni nesillere temiz ve zengin bir doğal güzelliği bırakmanın önemini hissettirmek istiyoruz. Bizim de denetimimiz çerçevesinde insanlar burada sportif balıkçılık yapabiliyorlar. Yakalanan bu balık ile Bilecik’in sesini bir kez daha duyurduğumuz için çok mutluyuz’’ ifadelerini kullandı.

Sargıl, yakalanan balık hakkında sosyal medya ağlarında birçok tebrik ve teşekkür mesajları aldıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 4045 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.