ÜRETİCİNİN EN BÜYÜK DERDİ YABAN DOMUZU

ÜRETİCİNİN EN BÜYÜK DERDİ YABAN DOMUZU

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, ay çiçeği tarlalarında yaptığı incelemelerde yaban domuzunun üreticiye verdiği zararlara değindi. 
Daha önce çok kez haberlerimize konu olan domuz zararlarına ilişkin Müdürlük olarak zaman zaman sürek avları düzenlediklerini aktaran Yıldız,"Çiftçilerimiz hasat sezonlarında kendi tarlarını bu zararlıya karşı bekleyebilirler" dedi.
Müdür Yıldız'ın bu açıklamaları ayçiçeği hasadının yapılmasına az bir zaman kala çiftçilerin gönlüne su serpti. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulundu. Bilecik'in ayçiçeği üretiminde içerisinde bulunduğu Marmara Bölgesi'nde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Müdür Yıldız,"Özellikle çerezlik ay çekirdeğinde Marmara Bölgesi'nin üretiminin yüzde 12,8'ini Bilecik'imiz karşılamaktadır. Türkiye genelinde üretilen çerezlik ayçiçeğinin de yüzde 1,8'ini biz karşılıyoruz" dedi.
Dekara ortalama 100 kilogram verim elde edilen ayçiçeğinin kurutulduktan sonra ortalama 5 liradan alıcı bulduğunu anımsatan Müdür Yıldız, ayçiçeği üreticisinin en büyük mağduriyetinin yaban domuzlarının verdiği zararlar olduğunu ifade etti. Yıldız,"Biz İl Müdürlüğümüz olarak gelen talepler doğrultusunda zaman zaman Sürek Avları düzenleyerek mücadele etmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimiz hasat sezonlarında kendi tarlarını bu zararlıya karşı bekleyebilirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5441 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum