Usül esastan önce gelir!..

Usül esastan önce gelir!..

Mücahid ERDAL - Köşe Yazısı

Son günlerde çöp toplama mevzusu üzerinden başlayan tartışma herkesin malumu. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in açıklamaları tam bir fecaat. Halkın önüne çıkıp "AK Parti işgal etmiş, eşkıya, devlet ciddiyetinden uzak, saadet zinciri kuranlar, belediyeye tuzak kuruldu, eline yüzüne bulaştırır, eşkıyalara para ödemem, AK Partililerin ele geçirdiği belediyeler, tüm belediyelerini iki günde satın alırım, kafa kol ilişkileri, iktidarı kaybettiklerinde Bilecik sokaklarında gezemez” ifadeleri var. Aynı zamanda 19 yıldan bu yana iktidar olan AK Parti'nin Bilecik İl Başkanı için "Carcar bağırmayacak" sözleri bir Bilecik Belediye Başkanına yakışıyor mu?

Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Yaman, Semih Şahin'in bu açıklamasının altında kalmadı. Tabir yerindeyse "Ağzının payını verdi."

Hukukun ön koşullarından biri "Usul esastan önce gelir." Bilecik'teki çöpün toplanma mevzusu üzerine yaşanan anlaşmazlık delilleriyle kamuoyuna anlatılabilir. Ancak herkes üslubuna dikkat ederek anlatmalı.

Daha önce Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin için "Siyasi nezaket yok" demişti.

Belediye Başkanı seçildikten sonra milletin vekiline, devletin valisine, emniyet müdürüne hakarete varan cümlelerle açıklama yapan Semih Şahin toplumu ayrıştırıcı bir dil kullanıyor.

Kendisi ilin yetkililerine eleştiri sınırlarını aşıp hakarete varan açıklamalar yaparken, eleştirilere de tahammül edemiyor. Gazetemizin eleştirel haberleri neticesinde kendi yaptığı basın toplantılarına çağırmıyor. 

Bu zamana kadar Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in Milletvekili Selim Yağcı'ya, Vali Bilal Şentürk'e, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal'a karşı hakarete varan açıklamalarına doğru dürüst bir cevap verilmeyince, hep böyle devam edecek sanmış olabilir.

Ancak Mustafa Yaman soyadı gibi Yaman çıktı. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'e ağzının payını verdi. Basın açıklamasını bir kaç kez dikkatlice izledim. Sözlerini çok dikkatli seçmiş. Diplomatik nezaketten kopmadan, anlayana çok güzel cevap.

Semih Şahin'in Bilecik'te başlattığı bu bulantı Ak'lı Selim devreye girmedikçe çözülmez!..

Hoşçakalın.
 

Bu haber toplam 2160 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum