VAKIFLARDAN BELEDİYEYE İHTAR!

VAKIFLARDAN BELEDİYEYE İHTAR!

Bilecik Belediyesi’nce, belediye çay bahçesi ile kültür sitesinin bulunduğu alanda gerçekleşecek projede şok bir gelişme yaşandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, bahse konu alanda kendilerine ait taşınmazla ilgili dava sürecinin devam ettiğini, taşınmaz üzerinde herhangi bir işlem yapılması halinde belediyenin sorumlu olacağını bildirdi. 

Belediye Başkanı Semih Şahin’in vizyon proje olarak nitelendirdiği proje için evdeki hesap çarşıya uymadı. Başkan Semih Şahin, Mv. Selim Yağcı’nın belediye başkanlığı döneminde Vakıflardan almak için çok uğraş verdiği araziyle ilgili sorunu aştıklarını söylemesine rağmen Vakıflar Bölge Müdürlüğü ihtar çekti. 

Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, konuyla ilgili belediyeye gönderdiği evrakta şu ifadelere yer verdi:

“Bilecik ili merkez ilçesi, Gazipaşa mahallesinde bulunan tapunun 137 ada 1 parsel sayısında kayıtlı 3291.28 m2 yüzölçümlü ‘Bahçe Kargir Halk Eğitimi ve Kız Enstitüsü Binası’ vasıflı taşınmazın mülkiyetine ilişkin dava süreci devam etmekte olup dava sonuçlanıncaya kadar taşınmaz üzerinde herhangi bir işlem yapılmaması, aksi takdirde oluşacak kamu zararından belediyenin sorumlu olacağı hususunda bilgilerini arz ederim.” 

Gelinen süreçte, ihalesi yapılan ve yakın zamanda çalışmaların başlayacağı projenin akıbeti merakla bekleniyor.  

vakiflardan-belediyeye-ihtar2.jpg

Yayın: Bilecik Haber

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6855 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum