VALİ ŞENTÜRK, GENÇLERE SESLENDİ

VALİ ŞENTÜRK, GENÇLERE SESLENDİ

Vali Bilal Şentürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Vali Şentürk, mesajında; 19 Mayıs 1919'un tarihimizin dönüm noktalarında biri olduğuna dikkat çekerek, "Türk milletinin, tüm zor şartlara rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiği milli mücadelenin başladığı önemli bir tarihtir" ifadelerini kullandı. 

Vali Şentürk, yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

"Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına inanan Atatürk, büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyetini geleceğimizin teminatı gençlere emanet etmiştir.

Sevgili gençler; 

Bu sorumluluğun bilinciyle çok çalışmalı, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret etmelisiniz. Bu değerli emanete, tarihimize ve değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha müreffeh, daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inanıyorum.

Bu düşüncelerle, Türk milletinin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1914 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.