VALİ ŞENTÜRK, HEDEFİ YÜKSEĞE KOYDU

VALİ ŞENTÜRK, HEDEFİ YÜKSEĞE KOYDU

Vali Bilal Şentürk, kuruluşun ve kurtuluşun şehrinde eğitiminde 1 numara olabileceğini belirterek, “Bilecik'i eğitim öğretimde örnek bir il haline getirmek istiyoruz” dedi.

Vali Bilal Şentürk, 2019-2020 eğitim öğretim yılının açılış programında faklı bir format uygulayarak okul müdürleri ve öğretmenleri yanına aldı, eğitime start verdi.

Vali Şentürk, 700. Yıl İlkokul ve Ortaokulunda düzenlenen programda, butik bir şehir olan Bilecik'in eğitimde 1 numara olabilmesi çalışacaklarını ve hedeflerini buna göre şekillendireceklerini söyledi.

vali-senturk,-hedefi-yuksege-koydu2.jpg

Bilecik’te eğitim-öğretimi örnek hale getirmek istediklerini ifade eden Vali Şentürk, fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmek istediklerini kaydederek, “Amacımız, yaptığı işi en iyi yapan, ayakları üzerinde durabilen, düşünen ve sorgulayan, meraklarını gidermek için çaba sarf eden, araştıran ve okuyan bireyler yetiştirmektir” diye konuştu.

Vali Şentürk, başarıya giden yolda kendilerinin üzerlerine düşen neyse yapacaklarını dile getirerek, “Hep beraber eğitimde ilimizi en üst noktaya getireceğiz. 2019-2020 eğitim öğretim yılında başarılı, çocuklarımızın ruhuna dokunan, davranışlarına yansıyabilen, beceriler kazandıran uygulamalarımızla kaliteli ve nitelikli bir eğitim öğretim sezonu geçireceğiz'' ifadelerini kullandı.

2018-2019 eğitim öğretim yılında kaymakamlar ve milli eğitim teşkilatlarıyla toplantılar gerçekleştirdiklerini anımsatan Vali Şentürk, şöyle konuştu:

vali-senturk,-hedefi-yuksege-koydu3.jpg

''Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlet ama bundan sonra daha da güçlü olmak durumundadır. Gücünün temel kaynağı tek başına doğal güzellikleri, ekonomik varlıkları değildir. En önemli sermayesi insandır ve o insan kalitesini ne kadar yükseltebilirsek, dünya ölçeğinde o kadar güçlü olabiliriz. Bunun unsurları da burada bulunuyor. Çocuklar bizim göz bebeğimiz. Daha iyi daha nitelikli eğitim verebilmek için buradayız. Velilerimizin de sorumlulukları var. Anne baba olarak yapacakları var. Bunun en önemlisi de ilgi ve sevgidir. Öğretmenlerimizin duruşu, sevgisi ve ders anlatış tarzı önemli. Öğretmenlerimizden her öğrencinin görünen ve görünmeyen fotoğrafını görmesini istiyoruz. Biz hiçbir öğretim çalışanını ihmal edemeyeceğimiz gibi hiçbir öğrencimizi de ihmal edemeyiz. Eylem planı ortaya koyacağız. Vizyon 2023 belgesin de bunların hepsi var. Burası butik bir il, öğretmenlerimizin çalışmalarına dokunabiliriz ve ulaşabiliriz. Bu anlamda zorluğumuz yok. Bilecik'i eğitim öğretimde örnek bir il haline getirmek istiyoruz. Amacımız, fikri hür vicdanı hür insan sevgisiyle dolu yüreğin de merhamet olan yaptığı işi en iyi yapan, kendi dünyasında ayakları üzerin de durabilen, düşünen sorgulayan merak eden, meraklarını gidermek için çaba sarf eden, araştıran, okuyan okuduğunu anlayan anladığını davranışa dönüştürebilen bireyler yetiştirmektir.''

vali-senturk,-hedefi-yuksege-koydu4.jpg

Karış karış okulları dolaşacaklarını ve kendilerine düşen görev neyse onu belirleyip ortaya koyacaklarını vurgulayan Vali Şentürk, ''Hep beraber eğitimde ilimizi en üst noktaya getireceğiz. 2019-2020 eğitim öğretim yılında başarılı, çocuklarımızın ruhuna dokunan, davranışlarına yansıyabilen, beceriler kazandıran uygulamalarımızla kaliteli, nitelikli ve eğitim öğretim sezonu geçireceğiz.'' dedi. 

hedefg-001.jpgMilletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yeterlikleri ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mustafa Baki Babaoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'in konuşmasının ardından halk oyunları ve tekvando ekibi gösteri sundu.

vali-senturk,-hedefi-yuksege-koydu5.jpg

4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine ''Hoşgeldin çiçeği'' vermesiyle devam eden program, Vali Şentürk ve beraberindekilerin ''Z Kütüphanesi''nin açılışını gerçekleştirmesiyle sona erdi.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2748 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum