VALİ ŞENTÜRK ÖĞRENCİLERİ UYARDI

VALİ ŞENTÜRK ÖĞRENCİLERİ UYARDI

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan ''Bir çocuk, bir umut'' projesi etkinliği düzenlendi. 

Vali Bilal Şentürk, Kozabirlik İlkokulunda düzenlenen etkinlikte, öğrencilerden kişisel bilgilerini tanımadıkları kişilerle  paylaşmamalarını istedi. 

Proje kapsamında, 8'i anaokul, 6'sı ilkokul, 8'i ortaokul olmak üzere toplamda 22 okulda 4 bin 931 öğrenciye ulaşıldığı bildirildi. 

vali-senturk-ogrencileri-uyardi2.jpg

"Sizler bizim geleceğimizsiniz'' ifadesinde bulunan Vali Şentürk, ''Gelecekte sizler bizim yerlerimize geçeceksiniz. Sizlerin daha güvenli, huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşamanız gerekir. Sizlerin daha iyi şartlara sahip olmanız lazım. Bunun için okullarda iyi bir eğitim alıyorsunuz. Bilgisayarda, sosyal medyada, isminizi, adresinizi, fotoğrafınızı, kimlik numaranızı hiç kimseyle paylaşmayın. Polis güvenliğimiz için gece gündüz çalışıyor. Polisin görevi suçun işlenmesini engellemek. Polis ve jandarma teşkilatlarımıza güvenliğimizi sağlamaları için toplum olarak yardımcı olmalıyız. Tanık olduğumuz suçlarla ilgili polisin işine yarayabilecek bilgileri soğukkanlı bir şekilde polisle paylaşmalıyız. O zaman polis, suç işlenmeden tedbirini alır. Görevini layıkıyla yapar. Bizde toplumsal olarak huzurlu ve güvenli oluruz. Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştirmiş olduğu projenin, bize olumlu sonuçlar getireceğine inanıyorum.'' dedi.   

Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal da öğrencilere faydalı olabileceklerini düşünerek, 'Bir çocuk, bir umut' projesini uyguladıklarını ifade ederek, çocukların anlatılanları hayatlarında uygulayacaklarına inandığını belirtti. 

vali-senturk-ogrencileri-uyardi3.jpg

Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında yürütülen projeyle, anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda öğrencilere yönelik olarak haftalık periyotlar halinde tanıtıcı, eğitici ve öğretici faaliyetler yaparak, polislik mesleğinin tanıtılması, polise güven duygusunun artırılması, güvenli internet hakkında bilgilendirme yapılması, 155 ihbar hattının kullanımına yönelik uygulamalı eğitim verilmesi, çevre ve geri dönüşüm konusunda bilgiler verilerek çevre kirliliğine karşı duyarlı olmalarının sağlanması, çocukların trafikte anne-babalarını, yakınlarını 'Araç ile seyir halinde cep telefonu ile görüşmeme, emniyet kemeri kullanma, trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme-makas atma' konularında uyarmaları, trafikte bir gözleri olmalarının sağlanması amaçlanıyor.  

Proje kapsamında, 8'i anaokul, 6'sı ilkokul, 8'i ortaokul olmak üzere toplamda 22 okulda 4 bin 931 öğrenciye ulaşıldığı bildirildi.  

vali-senturk-ogrencileri-uyardi4.jpg

Vali Şentürk'ün yanı sıra İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Toplum Destekli Polislik ile Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de katıldı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.