Yapay zekaya göre Bilecik'in ismi ne oldu?

Yapay zekaya göre Bilecik'in ismi ne oldu?

Türkiye’nin şehir isimleri yapay zekaya göre tekrardan yazıldı. MZT tarafından yapılan araştırmaya göre 81 ildeki şehir isimleri yapay zekaya göre tekrardan yazıldı. Bilecikliler büyük bir merakla yapay zekaya göre Bilecik’in ismi ne olduğunu...

Türkiye’nin şehir isimleri yapay zekaya göre tekrardan yazıldı.

MZT tarafından yapılan araştırmaya göre 81 ildeki şehir isimleri yapay zekaya göre tekrardan yazıldı. Bilecikliler büyük bir merakla yapay zekaya göre Bilecik’in ismi ne olduğunu araştırmaya başladı.

yapay-zekaya-gore-bilecikin-ismi-ne-oldu.jpg

MZT, iller bazında gerçekleştirmiş olduğu yapay zeka ile şehir isimleri konusu ile ilgili araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda iller bazında yapay zekaya göre yazılan şehir isimleri yazıldı. Yapay zekanın yazmış olduğu şehir isimleri sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Bilecik kamuoyunda merakla ilimizin ismi ne olduğunu araştırmaya başladı. Vatandaşlar arasında tahmin yapılırken ortaya çıkan sonuç çok şaşırttı.

yapay-zekaya-gore-bilecikin-ismi-ne-oldu-001.jpg

Bilecik’in isimleri

Bilecik, Bizans döneminde Agrilion antik kenti ve Belekoma olarak bilinmekteydi.

Geçtiğimiz dönemlerde valilik yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Şehirler kuran şehir Bilecik” başlığı altında gerçekleştirilen bir vizyon projesinde Bilecik’in ismi ‘ERTUĞRUL GAZİ’ ismi olarak değişerek merkez ilçenin adı ise Bilecik olması ile ilgili çalışmalarda bulunmuştu.

yapay-zekaya-gore-bilecikin-ismi-ne-oldu-002.jpg

Bilecik’in ismi ne oldu?

MZT’nin yapay zekaya yazdırmış olduğu şehir isimleri ile birlikte Bilecik’in isminin ne olduğu Bilecikliler tarafından merak ediliyor. Yapay zekaya yazdırılması ile Bilecik’in ismi ‘Nilvana’ oldu.

yapay-zekaya-gore-bilecikin-ismi-ne-oldu.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 6475 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.