YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

Bilecik'te okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören toplam 36 bin öğrenci karnelerini alarak, yarıyıl tatiline girdi.
Vali Bilal Şentürk, Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen karne dağıtımında 1. sınıf öğrencilerinin hazırladığı  gösterisini izledikten sonra sınıfları gezerek, öğrencilerin karnelerini dağıttı. 

yariyil-tatili-basladi3-001.jpg
Karne dağıtımı sırasında velilerde de sohbet eden Vali Şentürk, çocukların tatillerini kitap okumalarının ve dinlenmeleri tavsiyesinde bulunarak, evde annelerine yardım etmelerini işyerinde de babalarını ziyaret etmelerini istedi. 
Karne dağıtımının ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Şentürk, öğrencilerin karne heyecanına kendilerinin de ortak olduğunu anımsatarak, öğrencilik yıllarında aldığı karneleri hala sakladığını ifade etti. 
Öğrencilerin ara tatil yapmalarından dolayı çok fazla yorulmadıklarını gözlemlediğini ifade eden Vali Şentürk, şöyle konuştu:
''Gayet güzel bir eğitim öğretim dönemi geçti. Daha öncede bir ara tatil yaptılar. Şimdi de 2 hafta kadar bir karne tatilleri var. Çocukların daha dingin olduklarını, çok yorulmadıklarını ve heyecanlarını koruyabildiklerini gördük. Tatilleri yatarak yada kenarda oturarak geçirilecek bir dönem olarak değil de bilakis daha farklı aktiviteler yaparak, eğitim öğretime katkı sağlayacak bir şekilde değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz. Hem velilerimize hem de öğrencilerimize karne tatilinde, öncelikle annelerine yardım etmelerini akabinde ise babalarının çalıştıkları iş yerlerini ziyaret ederek eve nasıl ekmek getirdiklerini görmelerini ve hayatı tanımalarını istiyoruz. Bir taraftan da okumalarını tavsiye ediyoruz. Bir kampanya başlattık, öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize, vatandaşlarımıza hitap eden bir okuma kampanyası, ''Okuyorum, Okutuyorum, Anlıyorum ve Soruyorum'' başlıkları altında anlamlı bir proje. Bu proje ile kitap katkısı sağlıyoruz. Ara tatili çocuklarımızın okumaya ağırlık vererek ve oynayarak, aileleri ile birlikte daha çok zaman geçirerek değerlendirmelerini istiyoruz.''  
Öğrencilerin açılışını gerçekleştirdiği ''Okuma köşesi''nde bir süre kitap okuyarak, öğrencilerle birlikte sohbet eden Vali Şentürk, okulun kapanış programına da katılarak, öğrencilerle ve velilerle birlikte İstiklal Marşını okudu.

yariyil-tatili-basladi2-001.jpg

Kaynak:M.Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.