YENİ HASTANE BİR BAŞKA BAHARA MI KALDI?

YENİ HASTANE BİR BAŞKA BAHARA MI KALDI?

Yıllarca yeni bir hastaneye ihtiyacımız olduğunu Ankara’ya kabul ettirmek için uğraştık. Ankara kabul etti, bu sefer Bilecik yerel siyasetinin ve bürokrasisin nereye yapılsın anlaşmazlığı yüzünden birkaç yılda öyle kaybettik.

Nihayet anlaşma sağlandı 13.12.2016 tarihinde yer teslimi yapıldı ve 3 sene önce temeli atıldı. 750 iş günü sonunda hastanenin faal hale geleceği tören sırasındaki konuşmada açıklandı. O zaman Vali Süleyman Elban, zamanın milletvekili ise Halil Eldemir idi.

2017’den 300 gün

2018’den 365 gün

2019’dan 365 gün

2020’den 105 gün

Toplam 1135 gün.

Gördüğünüz gibi 750 iş günü sonunda faaliyete geçilmesi beklenen hastane 385 gün gecikmeye rağmen halen faaliyete geçemedi. Süleyman Elban’dan sonra Tahir Büyükakın Vali olarak geldi, o gitti; Bilal Şentürk geldi ve bir yılı geçti; hastanenin ihalesi ve temeli atıldığında Milletvekili Halil Eldemir Sağlık Bakan Yardımcısı oldu, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Milletvekili oldu. O şu oldu, bu bu oldu ama hastane faaliyette olmadı.

Salgın hastalık gelmesiyle İstanbul ve diğer illerde yarım olan şehir hastaneleri tamamlandı ve açıldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre “Halime Hatun Öğrenci Yurdu seyyar hastaneye dönüştürüldüğü" duyuruldu. Bu açıklamadan ben, teslim tarihi 385 gün evvel yapılması gereken yeni hastanenin açılışı bir başka bahara ertelendi diye anlıyorum. Belki de kırmızı perşembeye veya fi tarihine kalmış da olabilir.

Bakan Yardımcısı Halil Eldemir memleketi Bilecik’e geldiklerinde hastanemiz en yakın zamanda açılacağı vaadleri kulaklarımızda çınlıyor. Yine Milletvekili Selim Yağcı da kaç sefer hastaneyle ilgili haberleri müjde olarak verdi. Her yerde salgın hastalık var da Bilecik’i bu hastalık es mi geçecek? Hastalıktan vaad mi aldınız?

Yenişehir yolu kaç sefer ihale yapıldı müteahhitlerin yüzünden 10 yıl gecikti. Bu hastane işi de müteahhitin yüzünden mi gecikiyor, yoksa bürokratların, siyasilerin beceriksizliğinden mi?

Yoksa Bilecik halkına hizmet etmek mecburiyetinde olduğunuzu mu unuttunuz?

Bu haber toplam 3885 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum