YENİ HASTANE NE ZAMAN AÇILACAK?

YENİ HASTANE NE ZAMAN AÇILACAK?

İnşaası bitme noktasına gelen 250 yataklı Bilecik Devlet Hastanesi’nin ne zaman açılacağı merak ediliyor. 

2017 yılının Nisan ayında temeli atılan ve 2019 yıl sonunda açılması planlanan yeni hastanenin açılış tarihi bir muamma olarak kalmış durumda. İlk olarak yılbaşında hizmete gireceği belirtilen hastanenin daha sonra ise 2020’nin Nisan ayında açılacağı yetkililerce dillendirilmişti. Ancak, gelinen noktada yeni hastanenin açılacağına dair herhangi bir somut gelişme görünmüyor. 

Korona virüsü ile mücadele ettiğimiz bugünlerde hastanelerin ve hastane içerisindeki tefrişatların önemi bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Mevcut Bilecik Devlet Hastanesinin fiziksel yetersizliği ortadayken yeni hastanenin bir an evvel açılması elzem görünüyor. Vaka sayılarında ve yoğun bakım hasta sayılarında yaşanacak olası artışlar mevcut hastanenin kapasitesini aşabilir. Dolayısıyla ilimizde korona virüsü ile mücadele çok daha zorlu geçebilir. 

Bu süreçte; yeni devlet hastanesinin en azından bir bölümü açılarak korona virüsü ile mücadelede kullanılabilir ve mevcut hastanede rutin sağlık hizmetleri ilerleyebilir. 

Öte yandan, Halime Hatun Öğrenci Yurdu'nun salgında kullanılmak üzere seyyar hastaneye dönüştürülmesi planlansa dahi salgınla mücadelede yeni hastanenin faaliyete girmesi köklü ve kalıcı bir çözüm olarak değerlendiriliyor. 

Bilecik Haber

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 10177 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum