YENİ OTOGAR MAYIS AYI´NDA AÇILACAK

YENİ OTOGAR MAYIS AYI´NDA AÇILACAK

Belediye Başkanı Selim Yağcı, yapımı devam eden yeni otogarı Mayıs ayı içerisinde açmayı planladıklarını söyledi.

 

Ahmet MEŞE-Sinan ÖNCE

Belediye Başkanı Selim Yağcı, yapımı devam eden yeni otogarı Mayıs ayı içerisinde açmayı planladıklarını söyledi.

Mevcut otogardaki işletmecilere yeni otogarı gezdiren ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Yağcı, yeni otogarın tamamlanmasına az bir süre kaldığını ifade etti. Başkan Yağcı, Bilecik'in fethi kutlamaları çerçevesinde, yeni otogarla birlikte yapımı tamamlanan daha birçok eseri açmak istediklerini belirterek," Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın programları uygun olursa onların katılımıyla açılışlarımızı yapmak istiyoruz inşallah" dedi.

Ayrıca Başkan Yağcı, Bilecik'in tarih ve turizmine yönelik dünya çapında bir proje hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Ancak Yağcı, projenin bir sürpriz olduğunu kaydederek, projenin içeriğine ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

/resimler/2016-2/19/1717133665107.jpg

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, mevcut otogardaki işletmecilere yeni otogarı gezdiri. Başkan Yağcı, otogardaki son çalışmaları anlatarak, otogar işletmecilerinin istek ve şikayetlerini dinledi.

Yeni otogarın Mayıs ayı sonlarında açılacağını belirten Başkan Yağcı, çalışmalarda sona gelindiğini dile getirdi. Otogar açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Bilecik'te ağırlamak istediklerini söyleyen Yağcı şöyle konuştu:

AÇILIŞI YAPILACAK 30'A YAKIN ESER VAR

"Büyük bir terslik olmazsa Mayıs ayının sonuna doğru açılışları yapmayı düşünüyoruz. Bilecik'in fethi kutlamalarında hem Osmanlı Tarih Şeridi'ni hem otogar binamızı devlet büyüklerimizin programlarının uygun olması halinde onların katılımlarıyla birlikte yapmak istiyoruz. Kültür merkezimizin ve şehir müzemizin açılışlarını da yapmadık. Şu anda açılışını yapmadığımız 30'a yakın eserimiz var. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın programları uygun olursa onların katılımıyla açmak istiyoruz inşallah.

HER  ŞEYİ DÜŞÜNMEMİZ GEREKİYOR

Mayıs ayı sonundan itibaren yeni otogar binamızda otogarımızı işletmeye başlayacağız. Resmi açılış olmasa bile kullanım noktasında burayı hizmete açacağız. Dükkanları sahiplerine teslim edeceğiz yatırımcılarımız gereğini yapacak ve buna ilişkin Mart ayı içerisinde gerekli sonuçları alırız. Onları yaptıktan sonra Nisan-Mayıs aylarında herkesin düzenini kurması için zaman dilimi oluşur, bu konsept içerisinde her şeyi düşünmemiz gerekiyor. Mayıs ayı sonuna doğru hareketlenme başlar diye düşünüyorum ama bu inşaat işi yarın hiç ummadığınız bir olay karşınıza gelir ötelenebiir.

BİNANIN ZOR İŞLERİ BİTTİ

Binanın zor işleri bitti. İnşaatın büyük kısmı tamamlandı, teferruatlar ve çevre düzenlemesine ilişlin gerekli düzenlemeleri yapılacak. Diğer çalışmalarda zamanla yapılacaktır, otogar çalıştıkça, ihtiyaçlar doğdukça yapılacaktır. Burada geniş bir alanımız var, 50 dönüm alan üzerine 7 bin 500 metre karelik bir yapı inşa ettik. Şu anda mevcut otogarın tamamı 5 bin metre kare değil. Burada sadece binanın oturduğu alan 5 bin metre kare.

/resimler/2016-2/19/1717386645617.jpg

BİLECİK, TÜRKİYE'NİN İLGİ ODAĞI OLMAYA BAŞLADI

Bilecik'in gelişimine bakışımızı gösteren bir çalışma. İnşallah Bilecik'e 50 bin metre karelik yetmesin, 500 bin metre karelik yapalım. Bilecik artık Türkiye'nin de ilgi odağı olmaya başladı. Gelecekte dünya turizmi noktasında da önemli bir destinasyon merkezi olacak.

BU BİR SÜRPRİZ, BİRAZ DAHA BEKLEYECEKSİNİZ

Bölgesel anlamda turizm noktasında çok ama çok özel bir projemiz daha var. İnşallah o proje konsepti bittiğinde Bilecik'in seferleri hem hızlı tren kem karayolu anlamında çok yoğun olacak. Bir Türkiye projesi içindeyiz. Bu bir sürpriz. Biraz daha bekleyeceksiniz. Sayın Başbakanımızda bu projeyi himaye ediyorlar, sayın valimizle, milletvekilimizle, STK'lar ile istişaresini yapıyoruz. Bilecik'e bu zaman kadar yapılmış en büyük yatırım olacak. Bir tarih turizm yatırımı olacak. İnşallah onu gerçekleştirirsek bu otogarlar o zaman gerçek anlamını daha fazla bulacak. Bilecik o zaman çok daha güzel şekilde tanınacak.

/resimler/2016-2/19/1717595384818.jpg

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

Hepimize büyük bir görev düşüyor, güzelliklerde birleşelim. Eksiklik, aksaklık ve sıkıntıları ifşa etme noktasında olmayalım. Artık dünya koskoca bir köy, herkes herkesi takip ediyor. Sizin burada bazı olumsuz düşündüğünüz bir şey dış dünyada hemen karşılık görüyor ve şehrimizin gelişmesini istiyorsak şehrimizin özel ve güzel yanlarını hep birlikte yansıtalım. Bizim o kadar güzelliklerimiz ve özelliklerimiz varki bunları konuşsak olumsuzlukları konuşmaya vaktimiz kalmaz. Bu konuda elbirlik olursak şehrin geleceği noktasında daha güzel hareket etmiş oluruz" dedi.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.