ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Başarısızlar neden istifa etmez!

Başarısızlar neden istifa etmez!

21 Ocak 2021 tarihli CHP, İyi Parti, Saadet Partisi tabanı alıştırıyorlar başlıklı yazımda o zamanki HADEP, şimdi DEM olan partiyle beraber seçimlere girmesi için parti tabanlarını alıştırmaya çalıştıklarından bahsetmiştim. Birkaç defada konuyu gündeme taşıdım.

31 Mart seçim sonuçları bu kanaatimin doğru olduğunu gösterdi. CHP gizli de olsa, şehir birlikteliği adı altında da olsa DEM ile beraber hareket ettiği netleşti. CHP Genel Merkezinin DEM ile beraber hareket etmekte bir tehlike olmadığını tabanını ikna ettiği seçim sonuçlarından anlaşıldı. İyi Partinin tabanında partisine oy vermedi CHP’ye kaydı. O tabanın dörtte üçünde DEM ile beraber aynı yere oy vermeye alıştırılmış.

Meral Akşener İyi Parti denemesinde Tayyip Erdoğan’ı yıkma politikasında ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabildi darbu meseline aynen uydu.

Altılı masanın üyesi oldu Mayıs 2023 seçimlerinde mağlup oldular, ortaklarıyla kavgalı oldu. 31 Mart seçimlerinde tek başına seçime girdi seçmeninin 4/3’ünü kaybetti. Yani Akşener’in Tayyip Erdoğan’ı yıkma vaadi gerçekleşmeyince seçmeni onu terk etti, onun için diyorum kimseye yaranamadı. Akşener kurduğu İyi Parti’yi Milliyetçi, Muhafazakar olarak kurduysa da en çok zararı son seçimde sağ cenaha verdiği anlaşıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel boşuna mı “Akşener bana ne derse desin o benim yine ablamdır ben ona kötü söz söylemem” diyor.

Seçim sonuçları Ak Parti Genel Merkezi’nin liyakatını hepimizi konuşmaya mecbur bıraktı. Kastamonu, Kırıkkale, Kütahya, Amasya, Yozgat, Balıkesir, Kilis, Manisa, Afyonkarahisar, Adıyaman gibi illeri kaybetmeyi nasıl başardılar. Konya, Kayseri, Malatya, Rize, Trabzon gibi daha nice yüzde 60’lar yetmişler seviyesinde oy aldıkları illerde, yüzde 25, 30’lar seviyesinde oy kaybettiklerine nasıl muvaffak oldular şaşmamak mümkün mü?

Bozüyük’te il genel meclisi seçimlerinde her seçimde 2 üye çıkarmasına rağmen, bu seçimde meclis üye sayısı 4’ten 5’e çıkmasına rağmen bir meclis üyesinde kalması nasıl izah edilebilir. Herhalde birileri şöyle de diyebilir “Esasında hiç çıkartmayabilirdik, eski Milletvekilimiz Fahrettin Poyraz’ın kardeşi Kamil Poyraz’ı koyduk da, Poyraz rüzgarı sayesinde bir meclis üyeliğini kaptık.”

Bu derler mi derler, seçimlerin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, ne genel merkezde ne ilde başarısızlık mesuliyetini hissederek istifa eden olmadı. Belki de koskoca Dodurga’da İnhisar’da, Gölpazarı, Pazaryeri’nde kazandık ne istiyorsunuz diye düşünen teşkilat başkanı ve yönetimi vardır.

Bu yazı toplam 1689 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR