ASLI KARA

ASLI KARA

BŞEÜ’den büyük başarı

BŞEÜ’den büyük başarı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin doluluk oranı yüzde 98,74 olarak gerçekleşti. BŞEÜ’nün bu başarısı hem kentte hem de akademik camiada büyük bir mutlulukla karşılandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2021 yılı doluluk oranı yaklaşık yüzde 70’lerde kalmıştı. Ortaya çıkan bu tablo üniversitenin vasat kaldığı yorumlarını beraberinde getirirken kamuoyu tarafından üzüntüyle karşılanmıştı. Bir yıl sonra gelen yüzde 100’e yakın doluluk ise büyük dikkat çekti. Tıp Fakültesinin bu yıl öğrencilerini alacak olması ise ayrı bir mutluluk tablosu.

Bilecik; coğrafi konumu ve ulaşım ağı olarak birçok avantajı içerisinde barındırıyor. Hal böyle olunca üniversite tercihlerinde de önde gelen iller arasında yer aldığını düşünüyorum. İstanbul-Ankara-Konya gibi illere hızlı tren ile kolay ulaşım imkânı, Bursa-Eskişehir-Sakarya ve Kocaeli’ne yakınlığı büyük avantaj sağlıyor. Dolayısıyla Bilecik tercih edilmeye başlanıyor.

Tıp Fakültesinin açılması, üniversitemizin her geçen gün gelişerek büyümesi BŞEÜ’nün adını hem ulusal hem de uluslar arası arenada daha çok duyurmaya başlıyor.

Üniversitemizin başarılarının devamını diliyorum.

Bu yazı toplam 2744 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ASLI KARA Arşivi
SON YAZILAR