ASLI KARA

ASLI KARA

Hareket et sağlıklı yaşa

Hareket et sağlıklı yaşa

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’nün organizasyonunda 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Pelitözü Gölpark’ta farkındalık oluşturan bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş çerçevesinde sağlıklı yaşam ve hareket etmeye dair çok güzel mesajlar verildi.

Tüm dünyada teknolojiye artan bağımlılık hızla artmaya devam ederken geride bıraktığımız pandemi süreci ile birlikte maalesef toplumların hareketliliği oldukça azaldı. Buna ilaveten artan taşıt kullanımı hareketli yaşamı yok denecek kadar azalttı. Bir yerlere ulaşmak için yürümek çok zor ve zahmetli bir iş havasına dönüştü. İşte tam da bugünlerde yürümenin ve hareketli yaşamanın önemine çok güzel mesajlarla dikkat çekildi.

Hareketsiz yaşamın beraberinde getirdiği obezite ise ayrı bir sorun. İstatistikler obezitenin her geçen gün arttığını gösteriyor. Dünya artık obeziteye karşı çare üretme arayışı içerisine girdi.

Dünya Yürüyüş Günü çerçevesinde haydi hep beraber yürüyelim. Araç kullanımını azaltmaya ve ekran başında geçirdiğimiz zamanı düşürmeye çalışalım. Sağlıklı yaşam için hareket edelim, hareket edelim ki sağlıklı yaşayalım.

  

Bu yazı toplam 2507 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ASLI KARA Arşivi
SON YAZILAR