MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

Bunun adı şovmenlik

Bunun adı şovmenlik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta içerisinde "Randevu istedik fakat talebimize cevap verilmedi" diyerek Et ve Süt Kurumuna gitti. Kurumun kapısının önüne gelen Kılıçdaroğlu'nu içeriye almayan Et ve Süt Kurumu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, CHP liderinin randevu talebine geri dönüş yapıldığını söyledi. Kurumun açıklamasında; “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci ile görüşmeniz daha uygun olur, zira sizlerin muhatabı kendisidir. Sayın Bakanımız gerekli görürlerse o görüşmeye bizleri de davet eder cevabı verilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun verilen bu cevaba rağmen Et ve Süt Kurumu'nun önüne gelerek basın açıklaması yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." denildi.

Kılıçdaroğlu’nun bürokratları muhatap alıp, kapılarına dayanması ilk değildi, sanırım son da olmayacak. Kemal bey daha öncede Milli Eğitim Bakanlığı’nın, TÜİK’in kapılarına dayandı. Güvenlik görevlilerini aşamayan Kılıçdaroğlu, kurum önlerinde açıklama yaparak geri göndü. Bu seferde farklı bir durum olmayacağını herkes gibi kendiside biliyordu. Kılıçdaroğlu o kadar çok şeyi biliyorda bu kurumların önlerine neden gidiyor anlamak zor. Farklı tahliller yapmak mümkün. Kimine göre gövde gösterisi, kimine göre çığırtkanlık. Kimine göre hak arama, kimine göre şovmenlik. Fakat elle tutulur somut bir sonuç alması mümkün değil. Bürokratlar muhalefet liderine ne diyebilecek? Pardon yanlış yaptık mı diyecekler? Bundan sonraki kararları birlikte gözden geçirelim mi diyecekler? Sonuçsuz bir ziyaret.

Kemal bey yaptığı işi samimi bir şekilde yapacak ise kurumlardaki yanlışlıklar hakkında çalıştaylar düzenleyip önce partililerine hitap etmeli. Daha sonra vekillerine, partililerine seçim bölgelerinde aynı fikri yaymalarını talep etmelidir. Halkın derdiyle dertlenip şovmenlik etmek yerine çözüm noktaları bulup vatandaşa liderlik etmeyi tercih etmeli. 

Halkın karşısına konu hakkındaki tespitleri ve çözüm önerileri ile çıkmalı. CHP'nin tarım politikası nedir, et ve süt fiyatlarına ilişkin planları nelerdir? Bunları anlatması gerek. Ancak CHP'nin tarıma, et ve süt fiyatlarına bakış açısını bırakın halkın bilmesini CHP'lilerin bile bildiği kanaatinde değilim. 

Millette bunu seziyor ki, hiçbir zaman kendisine seçim kazanacak oyu vermedi.
 

Bu yazı toplam 3464 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR