OKUYUCU MEKTUBU

OKUYUCU MEKTUBU

Eksen kayması mı yaşanıyor?

Eksen kayması mı yaşanıyor?

Ülkemizin içinde bulunduğu 11 ili etkileyen, binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, yaralandığı ve onbinlerce vatandaşımızın da sıcacık yuvasından olduğu, tarifi mümkün olmayan acıların yaşandığı zor zamanlardan geçiyoruz. Birliğe, beraberliğe ve kenetlenmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu zamanlardayız.

Devletimizin içinde bulunduğu bu hassas ve zor dönemde yaptığımız paylaşımlara, konuştuklarımıza ve yazdıklarımıza her zamankinden daha çok dikkat etmemiz gerektiği halde insanların dikkate aldığı makamlarda oturup söz sahibi olanlar, Devleti temsilen gönüllü olarak çalışmalara katılanlara ve hele hele ki ittifak ortaklarının içinde bulundukları Devlet yapılarına muhalefet ettiğini zannederek kin ve nefret kusarcasına, adeta zehrini akıtan paylaşımlar yapmaları, kişileri ve kurumları yıpratmakta, zan altında bırakmaktadır. 

Üzülerek söylemek istiyorum ki mensubu bulunduğum Türk Sağlık-Sen sendikamız yöneticilerinin son zamanlarda yapmış olduğu paylaşımları şaşkınlıkla takip etmekteyim. Verilen mesajlar eleştiri boyutunu aşmış olup tüm devlet erkânını ve memurları suçlar nitelik almıştır. Kişi ve kurumlar ile özellikle İttifak zan altında kalmış, eksende kayma yaşanmıştır.

Sendikacılık kurumlarda kargaşa yaratmak, kaos çıkarmak, devletin kurumlarını ve memurlarını ima yolu ile de olsa zan altında bırakmak değildir.

Sendikacılık özü sözü bir olmaktır. Dilinin altında bakla saklamak değildir. Açık, net, doğru, anlaşılır ve ahlaklı olmaktır. Sadece fazladan bir üye için üstü kapalı bir şekilde kurumları ve kişileri zan altında bırakan süslü cümlelere başvurmak değil gerçeği açıkça dile getirmektir. 

Sendikacılık çamur at izi kalsın ve bu durumdan da biz nemalanalım demek değildir.

Sendikacılık öz güven içinde yalan söylemek ve herkesi ahlaksızlıkla suçlamak değildir.

Hele ki ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde devletin yanındaymış gibi İttifak ortağı sendikaymış gibi gözüküp altını oymak hiç değildir.

ozan-genc.jpg

Yaptığınız paylaşımlar, söylemleriniz bölgede afetzede vatandaşlarımız için gerektiğinde cansiperane çalışan gerek resmi gerek gönüllü olarak görev yapan tüm yurttaşların motivasyonunu düşürmekte olup devleti, kurumları ve kişileri zor durumda bırakmakta ayrıca devlete olan güveni sarsmaktadır. 

Değerli başkanım paylaşımınızda da bahsettiğiniz üzere liyakatsizlikle suçladığınız yöneticiler, organizasyondan bir haber olarak suçladığınız kurumlar ve yalakalıkla veya torpille bir yere gelmekle suçladığınız amirlerde unutmayınız ki birer depremzededir . Dediğiniz gibi " yazılacak çok şey var fakat o gün bugün değil"

ozan-genc1.jpg

Bu yazı toplam 3739 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
OKUYUCU MEKTUBU Arşivi
SON YAZILAR