ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm

1999 Sakarya depremi azda olsa iktidar partilerini önlem almaya sevk etti. AK Parti iktidara geldiğinden itibaren depreme dayanıklı binaların yapılması için çalışmalar yaptı. Son depremlerde zarar gören 11 vilayetimizde TOKİ’nin yaptığı binalarda zarar görülmedi. Şehir hastanelerinde de hasarla karşılaşılmadı. 

Hükümet, kentsel dönüşüm adı altında şehirlerde eski ve 1999’dan evvel yapılan, deprem yönetmeliğinden önceki binaların yıkılarak yeniden yapılması için çok uğraştı. Halka yeterince anlatılamadığından vatandaş ikna edilemedi. Muhalefette iktidarı yıpratma düşüncesiyle kentsel dönüşüm adını duyduğunda “Rantsal dönüşüm, yandaşlara para kazandırılıyor” diyerek karşı çıktı. Zaten kentsel dönüşümün ne olduğunu tam anlayamayan halk muhalefetin propagandasının tesirinde kaldı. 

Tüm belediyeler, inşaat mühendisleri, mimarlar odaları, müteahhitler ve çimento harcı yapanlar son depremde onlarda bir nevi yaptıkları binaların altında kaldılar. İktidarı yıkmak için muhalif siyasi partiler gibi açıklamalar yapan inşaatla ilgili odalar, sustular, süt dökmüş kediye döndüler. 

İnsanoğlu bedel ödemeden ders almıyor. Elli bine yaklaşan ölüm, binlerce yaralımız var. Kentsel dönüşüm yapılması gereken yerler tespit edildiğinde vatandaşın insiyatifine bırakılmamalı, kimsenin zarara uğramayacağı şekilde yıkılıp yapılmalı. Aksi halde daha çok ölüm ve yaralılarla karşılaşırız. Bir deprem anında acıyı sadece oradaki vatandaşımız çekmiyor, bütün vatan çekiyor. Son depremden çok ders çıkaracağımızı sanıyorum.

NOT: 1970 yılında rahmetli Erbakan Milli Nizam Partisi'ni kurdu. Rahmetli İrfan Bilecen ile beraber Bilecik'te il teşkilatını kurduk. Parti, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Milli Selamet Partisi kuruldu, yine İrfan abi ile il teşkilatını kurduk. 1'inci Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi, Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 600 dönümü Erbakan sayesinde kuruldu. 

Erbakan'ın vefatının 12'nci yıldönümü. Allah gani gani rahmet etsin, mekanı cennet olsun.  

Bu yazı toplam 2367 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR