MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Kulislerden duyduklarım

Kulislerden duyduklarım

31 Mart Yerel seçimlerine 3 ay gibi bir zaman kaldı. Siyasi Partiler aday çalışmalarının sonlarına gelmek üzere.

Malum olduğu üzere her seçimde olduğu gibi 31 Mart Yerel seçimleri içinde İktidar Partisi olan AK Parti’de 12 aday adayı var. Bunların birçoğunun ismine zaten Bilecik halkı alışmış durumda. Yani bu isimler seçimlerin vazgeçilmez aday adayları. Gerçekten hizmet etmek için mi aday adayı olurlar yoksa kartvizit için mi belli değil. Ak Parti kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamasında ismi olmayan İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın isminin ön planda olduğu. Bunun yanı sıra eski il başkanı Fikret Karabıyık, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve daha önceki seçimlerde de aday adayı veya aday olan Orhan Şişman’ın isimlerinin de konuşulduğu. İktidar partisi sürpriz bir isim çıkartır mı, çıkartır. Çünkü orada işler hiç kimsenin tahmin etmediği şekilde yürür.

26 Ağustos Afyon konuşmasında seçimlere Hür ve Müstakil gireceğini açıkladıktan sonra, kendi içinde her gün değişik senaryolar yaşayan İyi Parti’de ise henüz bir ses seda yok. Parti tabanının Belediye başkan adayı olarak görmek istediği Belediye Meclis üyesi ve Bilecik Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Gürses halen adaylık konusunda sessizliğini koruyor. Ahmet Gürses, bazı mazeretlerinin olduğunu, bu yüzden adaylık konusunda henüz karar veremediğini söylese de, İyi Parti’de adaylık konusu Ahmet Gürses’e kalacak gibi. İyi Parti il ve ilçe kurmayları ve parti tabanı, Parti’nin ülke genelinde son aylarda yaşadığı çalkantılı durumu, Bilecik’te en iyi şekilde Ahmet Gürses ile atlatabileceğini, İyi Parti’nin alabileceği maksimum oya Ahmet Gürses ile ulaşabileceğini söylüyor.

Gelelim CHP’ye. 2019 seçimlerinden bu yana Bilecik Belediye Başkanlığını elinde bulunduran CHP’de de 4 buçuk yıldan bu yana yaşanmadık hiçbir şey kalmadı. Semih Şahin’in açığa alınmasını müteakiben yaşanan Belediye Başkan Vekili seçimleri, yaşanan kongre süreçleri, Semih Şahin’in Partiden ihraç edilmesi. İl teşkilatının 31 Mart seçimleri için Bilecik’te ön seçim istemesi, fakat bu konuda CHP Genel Merkezinin olumsuz tavrı. Yine CHP kulislerinden aldığımız duyumlara göre, CHP’nin Bilecik’te Belediye Başkan adayının mevcut Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı olduğu iddiaları. İl Başkanının da bu konuda duyumlar aldığını söylemesi. Fakat İl teşkilatının gönlünde başka bir adayın olduğu, bu nedenle ön seçim istedikleri de kulislerde konuşulan konular. Tüm bu yaşananlar arasında birkaç gün önce aldığım bir kulis bilgisini de siz değerli Bileciklilerle paylaşmadan geçmeyeyim. Partiden ihraç edilen ve halen açıkta olan Belediye Başkanı Semih Şahin’in, CHP’de ön seçim olması halinde çıkacak adayı destekleyeceği, aksi halde Genel merkezin belirleyeceği aday karşısında Belediye Başkanlığından istifa ederek Bağımsız aday olacağı konuşulmaktadır. Semih Şahin’in Belediye Başkanlığından istifası halinde boşalacak olan Belediye Başkanlığı makamı için, Meclis tarafından yeniden Başkan seçilmesi zaruret halini alacaktır. Bu durumda da Meclis içerisinden mevcut Başkan vekilinin seçilemeyeceği yine kulislerde konuşulan en önemli konu başlığını oluşturmaktadır.

31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana Belediye konusunda hayli hareketli günler yaşayan Bilecik, yılbaşından sonra yine hareketli günlere gebedir. Bakalım bu hareketli günler neler doğuracaktır. Bekleyip göreceğiz.

Duamız; Bilecik için en hayırlısı olmasıdır.

Hoşça ve Dostça Kalınız!

Bu yazı toplam 3203 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR