MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

“ZİBİDİ”

“ZİBİDİ”

Bu kelimeyi Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir ve Ak Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın desteği ile AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen kişinin daha koltuğuna oturmadan istifa etmesi üzerine yazdığımı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Eldemir ve Serkan Yıldırım’ı eleştiren yazılarım olsa da böyle bir kelimeyi ne onlara ne de başkalarına kullanmam. Bu kelimeyi CHP Bozüyük Gençlik Kolları Başkanı kongrede dile getiriyor

Sizler seçilirken sizin çocuklarınız neredeydi diye soruyor. Devamında bundan sonra seçimlerde kendi afişlerinizi kendiniz asarsınız, kendi broşürlerinizi kendiniz dağıtırsınız diyor.

Daha neler neler!..

Zehir zemberek bir konuşma.

Peki nereden çıktı bu ZİBİDİ kelimesi?

CHP Bozüyük Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alkan’ın CHP’nin Bozüyük Kongresinde yaptığı konuşmasından anladığımıza göre; Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun arkalarından zibidi diye hitap ettiğini ve bu kelimenin kulaklarına geldiğini söylüyor.

Kürsüye geldiğinde yazı tahtasına büyük bir şekilde “ZİBİDİ” yazarak bu durumu eleştiriyor.

Bakkalcıoğlu’na seçimlerde sizin çocuklarınız neredeydi diye soruyor.

Bundan sonra seçimlerde kendi afişlerinizi kendiniz asarsınız. Kendi bayraklarınızı kendiniz sokaklara donatırsınız. Kendi broşürlerinizi kendiniz dağıtırsınız diye serzenişte bulunuyor.

Yine CHP Kongresinde Bozüyük Belediye Başkanlığına adaylığını koyan Nadir Saka’da kürsüye çıkarak Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlunu ağır bir şekilde eleştirdi. Bu gidişle seçim kazanamayacağını kürsüden haykırdı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Divan Başkanı, İl Başkanı Metin Yaşar orada. Partinin önde gelenlerinin hepsi orada.

Böyle kongre görülmemiştir diyebilirim.

Tüm bu eleştirilerden sonra Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu kürsüye çıktı eleştirilere cevap vermeyeceğini söyledikten sonra CHP’de ülke gündemine oturan DEĞİŞİM tartışmasına kendisi de dahil oldu.

Değişimden korkmamak gerektiğini ifade eden konuşması oldu.

Mevcut başkan İhsan Esel ile Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun desteklediği iddia edilen Alper Kalkan’ın oluşturduğu iki liste CHP Bozüyük İlçe Başkanlığı için yarıştı.

Neticede mevcut başkan, Bakkalcıoğlu’nun desteklediği iddia edilen listeye iki katı fark atarak kazandı.

Bozüyük Belediye Başkanı M. Talat Bakkalcıoğlu durumun farkına vardı mı bilmiyorum fakat kongreye katılan partililerin yorumu ‘değişim galiba Bozüyük’ten başlayacak!..’ şeklindeydi.

Ertesi gün Bilecik’te merkez ilçe kongresi yapıldı.

Burada tek liste kongreye katıldı.

Tek liste olmasına rağmen kongrede tansiyon yüksekti. Berna Pamukçu’nun kongrede yaptığı konuşma hem Milletvekili Yaşar Tüzün’ü hem de İl Başkanı Metin Yaşar’ı rahatsız etmiştir.

Ardından CHP Bilecik Belediye Meclis üyeleri kendilerinden oy istenmediği gerekçesiyle ortak bir bildiri yayınlayarak kongrede oy kullanmadıklarını açıkladı.

CHP’de kimse konuşmaktan çekinmiyor. Kongrelerinde herkes eteğindeki taşı döküyor. Adaylar yarışıyor, demokrasi işliyor.

Atama yok. İl Başkanı bu olsun, ilçe başkanı şu olsun, gençlik kolları filanca olsun yok. Bileğine güvenen çıkıyor.

Atamayla gelenleri de görüyoruz. Üç gün sonra kalkıp gitmek zorunda olanları da.

Bu yazı toplam 2879 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR