MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Kamuoyunun içine sinmedi!..

Kamuoyunun içine sinmedi!..

“Elin ölüsü ele uyur gelir” başlıklı köşe yazımın ardından AK Parti’de önemli görevlerde bulunmuş bir okuyucumuz gazeteye gelerek;

“Yaşlı adamın 3-4 tonluk buğdayını zayıf diye almamışlar. Çok üzüldüm. Haberim olsaydı hemen oraya gelirdim. Kaç lira tutuyor bu buğday. 25-30 bin lira. Al amca bu parayı, buğday benim. Şimdi Bilecik’te TMO’nun alım yapılan girişin önüne bu bağdayı dök derdim. Cümle aleme ibret olsun” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Yine Bilecik’te kamu görevinde bulunan ve aynı zamanda çiftçilikle uğraşan bir başka okuyucumuz telefonla arayarak:

“Taban fiyat 8.5 TL açıklandı. Desteği ile birlikte 9.5 TL’ye geliyor. Bilecik’te TMO ekseriyetle kaç liradan alıyor? 7.5 TL’den. Niye? Sizin buğdayınız kalitesiz, yemlik deniyor. Kalitesiz yemlik buğdayın zayıfı mı olur? Bu ne saçmalıktır” diyerek benim düşünemediğim bir konuyu söyledi.

Köşe yazım sonrası Whatsapp’tan yazanlar ve yolda belde denk gelip konuyu dile getirenler oldu. Belli ki kamuoyunun vicdanını bu olay rahatsız etmiş.

Sn. Valimiz göreve başlar başlamaz basın ile bir araya geldi. Toplantıda Bilecik’i kamuoyunu ilgilendiren konularda haber ve benzeri yayınla ilgili konuya ilişkin iletişime geçeceğini dile getirmişti. Sağ olsun.

Kamuoyunu bu derece etkileyen “Elin ölüsü ele uyur gelir” başlıklı köşe yazımın ardından Sn. Valimizin aramasını bekledim.

Devletin Bilecik’teki mülki amiri belki de bu konuya kadar ilgilenecek pek çok mesele vardır ve bu konu vatandaş için önemli olsa da devletin üst düzey bürokratı için önemsiz olabilir ama milletin temsilcisi için milletin vekili için önemsiz olmamalı diye düşünüyorum.

İktidar partisinin milletvekili Halil Eldemir, “Kardeşim ne oluyor burada” dedi mi acaba?

Muhalefetin milletvekilini bu konu ilgilendirmiyor mu?

Milletin vekili olsalar derler değil mi?

Vekillerimiz milletin vekilinden çok genel merkezin vekili gibi maşallah!..

Halil Eldemir ilk milletvekili olduğu dönemlerde Bursa’dan geldi milletvekili oldu.

Sonra İl Genel Meclisi başkanlığının ikinci dönem başkanlık seçimi vardı. Şimdiki AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım o zaman İl Genel Meclis Başkanıydı. AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri arasından birinin muhalefetle anlaşarak AK Partili Serkan Yıldırım’ı alaşa edeceğini biz gördük. O dönemde de AK Parti Bilecik Milletvekili olan Halil Eldemir görmedi mi?

Meselelerin bizzat içinde. Ne yaptı!..

İl Genel Meclis Başkanlığını muhalefete kaptırdı.

Yenişehir-Bilecik yolunu 2019 yılında bitecek diye basına beyanat verdi.

Oldu mu?

2023 hedefleri arasındaydı inşallah 2071 hedeflerine kalmaz. (Kalmayacağı belli artık bitmek üzere)

Say say bitmez de konumuz o değil bunları sonra sayalım. Tekrar şu yaşlı adamın buğdayının zayıf gerekçesiyle devletin kapısından geri çevrilmesine gelelim.

Devletin arazisine konanlar, devletin yaptığı ihale şartnamesine uymayanlar, devletin arazisinde devletin ihalesine uymayarak kaçak inşaat yapanlar, yıllarca ruhsatsız çalıştıranlar, devletin kanunlarını uygulayacak olan devlet yetkililerini bakan torpiliyle sopa gösterenler bu devlete zarar vermiyor da 3-4 ton buğdayı zayıf diye çiftçinin bin bir zahmetle ürettiği buğday mı devlete zarar verecekti?

Peki bu duruma itiraz etmesi gereken çitçinin bağlı bulunduğu sivil toplum kuruluşu Ziraat Odaları çitçinin hakkını araması gerekmez mi?

Yazık. Gerçekten çok yazık.

Kamuoyunun içine sinmiyor, içine sinenlere Allah rahatlık versin!..

Bu yazı toplam 2529 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR