1 MAYIS KUTLANDI

1 MAYIS KUTLANDI

DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş ve Türk-İş’e bağlı Petrol-İş sendikasına üye işçiler öncülüğünde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı. Belediye çay bahçesi önünde toplanan işçiler slogan atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. 

1-493.jpg

Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamaları İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal’da takip etti. 

Kutlamalara,  Yol-İş ve Tüm Emekliler-Sen ile CHP ve Vatan Partisi’de katıldı. 

Tertip komitesi adına basın açıklamasında buluna Cam Keramik-İş Genel Sekreteri Ergin Ay, işçilerin çalışma hayatındaki sorunlarına değindi. Asgari ücretin hayat şartlarına göre düşük kaldığını belirten Ergin Ay, “Ne zaman asgari ücrete zam gelse temel tüketim maddelerine de zam geliyor. Alınan zam bir işe yaramıyor, geçinmek her geçen gün zorlaşıyor. Bahaneler ise hep aynı, hep aynı hikayeyi anlatıyorlar. Patronların kârları her sene artıyor ve patronlar büyürken işçiler büyüyemiyor. Bizler böyle söyleyince bize servet düşmanı mısınız diyorlar. Biz servet düşmanı değiliz sadece insanca çalışma hayatı insanca ücret istiyoruz “dedi. 

2-497.jpg

Cam Keramik-İş Genel Sekreteri Ergin Ay, işsizlik rakamlarının her geçen yıl arttığını dile getirerek şeker fabrikalarının satışını eleştirdi. İş kazalarına dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Ay, “Her yıl 2000’den fazla işçi hayatını kaybediyor. İş cinayetlerine önlemler alınmalı” ifadelerini kullandı. 

OHAL sürecinin işçileri hedef aldığını iddia eden Ay, 24 Haziran seçimleriyle ilgili ise, “Kim kazanırsa kazansın kazan Türkiye olsun, demokrasi kazansın, işçiler kazansın” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından halaylar çeken işçiler oyunlar oynayarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. 

3-377.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum