"ADİL OLACAĞIZ AMA ACIMAYACAĞIZ"

"ADİL OLACAĞIZ AMA ACIMAYACAĞIZ"

İlimize gelerek bir takım ziyaretlerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimiyle ilgili davaların başladığını ifade ederek: "Sabırlı olacağız. Adil olacağız. Ama acımayacağız" dedi.

Bakan Kılıç ayırca ilimizle ilgili de bir takım projeleri de açıkladı. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenliklerinin düzenlendiği tören alanında bulunan tribünlerin kapanması için çalışmaların başladığını ifade eden Bakan Kılıç: "Söğüt'te şenliklerin yapılmış olduğu stad alanını gezdik. Orayı da inşallah sayın valimizin hızlı müdahalesiyle bizim de katkılarımızla bu seneki şenliklere yetiştirip üstünün kapanması ilgili çalışmayı hayata geçiriyoruz." dedi. 

Bakan Kılıç ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığının organize ettiği gezi ve kültür programlarına Söğüt ile Bilecik'in de dahil edileceğini ifade ederek: "Çanakkale, Dumlupınar ve Sarıkamış bununla beraber Afyon'da yaptığımız bazı geziler var şimdi Söğüt'ü ve Bilecik'i bunlara dahil ediyoruz. İnşallah önümüzdeki seneden itibaren bu gezi programlarıyla kültür programlarıyla tarihi değerin dokusunun çok daha iyi anlaşılması bilinmesi noktasında bizlerde böylece katkı vereceğiz." dedi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç 4 Haziran Pazar günü ilimize gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Söğüt'e gelen ve Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret ederek dua eden Bakan Kılıç daha sonra Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenliklerinin yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Vali Süleyman Elban'dan tören alanıyla ilgili bilgi alan Bakan Kılıç ardından Halime Hatun Mescidi'nde öğle namazını kıldı.

'ŞAFAK KAÇ?'

Bakan Kılıç, Söğüt ziyareti sırasında vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi. Bir asker ailesiyle de ayaküstü sohbet eden Bakan Kılıç, asker gence "Şafak kaç" diyerek takıldı. 

İLÇE BAŞKANININ İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRDİ

Bakan Kılıç daha sonra Söğüt Kapalı Spor Salonunda güreş, judo ve atletizim antremanı yapan sporcuları ziyaret ederek antremanlarını izledi. Bakan Kılıç'ın sporcularla yaptığı sohbet esnasında araya giren Ak Parti Söğüt İlçe Başkanı Mesut İpekçi, spor salonunun yetersiz olduğunu ifade ederek ilave bir bina istediklerini söyledi. Bakan Kılıç'da salonun gayet yeterli olduğunu belireterek: "İyi bir koordinasyonla gayet yeterli" diyerek ilçe başkanı Çetin'in isteğini geri çevirdi. 

MÜDÜRLERLE ÖZEL GÖRÜŞTÜ

Daha sonra Bakan Kılıç'ın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve Söğüt Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Nam ile spor salonu içerisinde özel olarak bir süre görüşmesi ise dikkat çekti. 

ŞEHİTİN BABA EVİNİ ZİYARET ETTİ

Spor salonundan ayrılan Bakan Kılıç daha sonra Şehit Özel Harekat Polis Memuru Kazım Esmer'in baba evini ziyaret etti. Basına kapalı şekilde gerçekleşen ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü. 

Söğüt'teki ziyaretlerinin ardından Bilecik'e gelen Bakan Kılıç, İstasyon Mahallesi'nde bulunan Merkez Spor Salonunu ziyaret etti. Burada da antreman yapan sporcuları ziyaret ederek sohbet eden Bakan Kılıç, daha sonra dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verdi.

Hediye taktimi öncesinde spor salonuna gelen Bakan Kılıç'ın salonun dört tarafını inceledikten sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız'ı yanına çağırarak özel görüşmesi gözlerden kaçmadı. 

'KÖSELE AYAKKABI OLMAZ!'

Bakan Kılıç ayrıca kösele ayakkabılarıyla salona gelenleri zemine basmamaları yönünde uyardı. Kendi ayağında da kösele ayakkabı bulunan Bakan Kılıç, hediye taktimi için sporcuları salonun girişine davet etti. Hediyelerini burada veren Bakan Kılıç: "Bizim oraya gitmememizin nedeni ayakkabılar. Çünkü ayağında kösele olanların oraya çıkmaması lazım. Lastikler tamam ama kösele olmaz" dedi. 

Bakan Kılıç, spor salonundaki hediye taktiminin ardından Şeyh Edebali Türbesi'ne giderek dua etti. Orhangazi Camii'nde ikindi namazını kılan Bakan Kılıç, çocuklarla tek tek ilgilenerek satranç takımı hediye etti. 

Türbe ziyaretinin ardından Bakan Kılıç, valiliği ziyaret etti. Vali Süleyman Elban'ı makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, valilik anı defterini imzaladı. Ardından Vali Elban tarafından kendisine Ertuğrul Gazi börkü, Kayı bayrağı ile Kayı amblemli atkı hediye edildi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç Bilecik ziyaretini değerlendirdi. 

Bakan Kılıç yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Bilecik ve Söğüt'ün ülkemizin medeniyetimizin tarihinde çok farklı bir yeri var. Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna giden yok, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda önemli bir dönüm noktasının yaşandığı topraklar. Coğrafi anlamda farklı bir özelliği var. Aynı zamanda medeniyet anlamında inanç anlamında çok önemli bir şehrimiz. Yani burada Ertuğrulgazi'nin Şeyh Edebali'nin daha sonra bir çok Osmanlı Devletinin kuruluşuna katkı sağlamış kişinin feyz aldığı, yetiştiği bir coğrafyamız bir şehrimiz. Bunun kıymetini iyi bilmek lazım. 

SÖĞÜT VE BİLECİK GEZİLERE DAHİL EDİLECEK

Biz de bugüne kadar organize ettiğimiz programlar çerçevesinde biliyorsunuz Sarıkamış, Çanakkale, Dumlupınar, buralarda özellikle geziler düzenleyip buralara genç kardeşlerimizi projelerimiz çerçevesinde anma şenlikleri ve törenleriyle tarih bilincinin oluşması ülkemizin geleceğine katkı sağlamaları için yapacağımız çalışmaları onlarla paylaşıyoruz. Bu sene aldığımız bir kararla bundan sonra önümüzdeki yıldan itibaren Söğüt'ü bunun içine dahil edeceğiz. Yani bizim nasıl ki Çanakkale, Dumlupınar ve Sarıkamış bununla beraber Afyon'da yaptığımız bazı geziler var şimdi Söğüt'ü ve Bilecik'i bunlara dahil ediyoruz. İnşallah önümüzdeki seneden itibaren bu gezi programlarıyla kültür programlarıyla tarihi değerin dokusunun çok daha iyi anlaşılması bilinmesi noktasında bizlerde böylece katkı vereceğiz. 

TRİBÜNLERİNİN ÜSTÜ KAPANACAK

Bakanlığımız olarak kredi ve yurtlar kurumunun hariç tuttuğumuzda Bilecik'e yaptığımız yatırım son dönem içinde 27 milyon TL. Bu ciddi bir rakam. Bugün de Söğüt'te şenliklerin yapılmış olduğu stad alanını gezdik orayı da inşallah sayın valimizin hızlı müdahalesiyle bizim de katkılarımızla bu seneki şenliklere yetiştirip üstünün kapanması ilgili çalışmayı hayata geçiriyoruz. Burada da aynı zamanda tesisin kazanılmasıyla beraber bu kutlamalar farklı bir noktalara gelebilecek. Önemli bir yeri var Bilecik'in Türkiye'nin medeniyet tarihinde. Dolayısıyla bu değeriyle beraber bu çalışmaları harekete geçireceğiz.

"ADİL OLACAĞIZ AMA ACIMAYACAĞIZ"

Şehit Özel Harekat Polisimiz Kazım Esmer'in babasını ziyaret ettik. Kendisiyle sohbet etme imkanımız oldu. 15 Temmuz gecesi ülkemizi karanlığa gömmeye çalışan hain FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbecilerin ortaya koydukları o ihanetin bertaraf edilmesinde milletimizin Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın çağrısına cevap vererek meydanlara inmesi ve şehit olan emniyet personelimiz ve vatandaşlarımızın büyük fedakarlıklarıyla bu noktaya gelindi. Şimdi 15 Temmuzla ilgili davalar başladı. Tabi ki zaman zaman sabır denemesine tabi tutulan bir süreçten geçiliyor. Orada gerçekten şehit yakınları ve gazilerimiz hepimizin de içini buran geren zaman zaman da sinir harbinin yaşandığı bazı sözler, açıklamalar, davranışlar oluyor. Ama sabırlı olacağız. Adil olacağız ama acımayacağız! Ben bu anlamda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bu davalar konusunda çok yakın takipteler. Bizler yakınd takipteler. Parti teşkilatımız ve milletvekillerimiz yakın takipteler. İnşallah en kısa sürede hak ve adalet yerini bulacaktır. Bu ülkeye ihanet edenlerin sonu her zaman hüsran olacaktır. İhanet edenler hainlik edenler bunun hesabını Türk adaletinin önünde hesabını en ağır şekilde verecektir" dedi. 

Bakan Kılıç valilik ziyaretinin ardından Bilecik Gençlik Merkezi'ni ve KYK Ertuğrul Gazi Erkek Yurdunu ziyaret etti. Ardından Kapalı Pazar'da düzenlenen mahalle iftarına katılarak ilimizden ayrıldı. 

adil-olacagiz-ama-acimayacagiz1.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3565 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum