BİLECİK TSO'DAN İFTAR YEMEĞİ

BİLECİK TSO'DAN İFTAR YEMEĞİ

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından iftar yemeği verildi. İftar yemeğine Vali Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, bazı il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, iş adamları, sanayiciler, stk temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

1-322.jpg

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş ve TSO Meclis Başkanı Hakkı Aynur ile TSO yönetiminin davetlileri kapıda karşıladığı iftar yemeği Kar Yemek'te verildi. Programda konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş şunları ifade etti: "Bizler TSO olarak devlet kurumları, STK ve özel sektörle paydaş olarak birçok çalıştaylar, çalışma grupları oluşturmaktayız. Ulusal platformda, ekonomik değer yaratacak ilimizde üretilen coğrafi işaretlerini almaya çalıştığımız, gıda maddeleri ve tarımsal ürünlerin çalışmaları, gerekli seviyede devam ediyor. TSE ile son aşamaya geldik. 

2-314.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin bizim için fedakarlık yaparak vermiş olduğu bir arsası var. Bu arsaya da 5 milyon TL'lik mühendislik fakültesine ait bir laboratuvar yapıyoruz. Sözleşmelerini yaptık. Temelini attık. 

İlimizde bulunan Şeyh Edebali Türbesi'ne yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın iniş-çıkışlarının rahatlığının sağlanması için Valimiz Süleyman Elban'la yaptığımız protokol ve sözleşmeyle inşallah kısa zamanda da bu asansörümüzün imalatına başlayacağız." dedi. 

3-235.jpg

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş'in ardından TSO Meclis Başkanı Hakkı Aynur konuştu. Meclis Başkanı Aynur Bilecik'in son zamanlarda kendini hızla yenileyerek ilerlediğini ifade ederek şunları dile getirdi:  "Ramazan olunca Mevlana Celaleddin Rumi'den konuşmadan olmaz. Kendisi hepimizin hayranı olduğu bir insandır. En önemli sözlerinden biri de "Dün dün ile geçti cancazım, artık yeni şeyler söylemek lazım" der. Çok beğendiğimiz takdir ettiğimiz bir sözdür bu. İslam dünyası açısından bakarsak maalesef yeni şeyler söyleyemiyoruz. Hakikatten üzücü olaylar sürüp gidiyor. Ama Bilecik açısından baktığımız zaman sevinerek söyleyebilirim ki yeni birşeyler söyleyebiliyoruz. Bilecik kültürel zenginlikleri çok fazla. Edebali Türbesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Osmanlı'nın kurulduğu yer ile kurtuluşun sağlandığı Metristepe inanılmaz bir derecede Allah'In takdiri 10 km mesafeyle yan yana. Bu toprakların en önemli ki değeri yan yana birlikte bulunuyor. Kamu, siyasiler, belediye başkanlarımız bu konuda harika çalışmalar yapıyorlar. Bilecik artık bir günde gezilecek yer olmaktan çıktı. Çok iyi adımlarla devam ediyoruz. 3.OSB, Bozüyük Lojistik Merkezi, değişik çalışmalarla Bilecik kendini hızla yenileyerek ilerlemeye devam ediyor. Özellikle turizm alanında. Bizlere düşen de sanayiciler olarak farklılıkları zenginlik olarak görerek durmadan çalışmak, bu topraklar için katma değer yaratmaktır." dedi. Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından dua edildi. 

4-067.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2837 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum