BOR ESKİŞEHİR’DE MÜZESİ BİLECİK’TE
Dünyadaki en büyük bor madeni rezervine sahip Eskişehir’de bor madeni ile ilgili yeterli çalışmanın yapılmadığı algısı oluşurken Bilecik Üniversitesi'nde “Bor Müzesi” oluşturuldu.
Bilecik'in değerlerine sahip çıkan Bilecik Üniversitesi çevresindeki değerleri de göz ardı etmiyor. Dünyada toplam rezervin yaklaşık %72'sinin Türkiye'de olduğu ve ülkemizdeki rezervinde %52'sinin Eskişehir'e bağlı Seyitgazi'ye bağlı Kırka beldesinde bulunduğu bor madeni ile ilgili Bilecik Üniversite yerleşkesi içinde “Bor Müzesi” oluşturdu.
Üniversite şehri olarak bilinen Eskişehir'de iki üniversite olmasına rağmen bor madenine karşı yeterli çalışmanın yapılmadığı iddia edilirken Bilecik'in her türlü değerilen sahip çıkan Bilecik Üniversitesi'nin çevresindeki değerlere de sahip çıkması takdirle karşılanıyor.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.