"BUĞDAY BAŞAĞINDAN,REKABETÇİ SANAYİYE"

"BUĞDAY BAŞAĞINDAN,REKABETÇİ SANAYİYE"

Fevzioğlu Un Fabrikası Şirket Müdürü Fevzi Uzun, ikinci bir fabrika kurmak yerine, mevcut bulunan makinelerin son teknolojilerle değiştirilmesi kararını aldıklarını, bu konuda da BEBKA'ya bir proje sunduklarını, sunulan bu projeye de gerekli onayın verdiğini söyledi.

Projenin "Buğday Başağından, Rekabetçi Sanayiye" adında olduğunu ifade eden Şirket Müdürü Uzun, 22 Aralık Perşembe günü projenin tamamlanıp fabrikada üretime geçildiğini söyledi. Hayata geçen proje sayesinde un üretim hattında kapasite artışı olacağını ve buna bağlı olarak un üretiminin yıllık 16.125'ten 42.240'a çıkacağını ifade eden Uzun, ayrıca kapasitenin %38,47'den %100'e çıkacağını, verimliliğin %30'un üzerinde artacağını, maliyetin ise %25 azalacağını bildirdi.

Fevzioğlu Un Fabrikası Şirket Müdürü Fevzi Uzun gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; "Bilecik I. OSB'de 4 bin 500 metrekare kapalı, 3 bin metrekare açık alana sahip olan işletmemiz, insanlığın temel gıda maddesi olan ekmek ve diğer unla yapılan mamullerin hammaddesi olan unu üreterek, ilimizde kurulmuş olan alan gıda sektörünün lokomotifidir.

Fabrikamız kurulduğu günden günümüze kadar sürekli gelişim içinde olmuş ve sürekli teknoloji değişimlerini üretim departmanlarına kazandırmıştır.

İlimiz Merkez I. Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan işletmemiz topluma kazandırdığı bu ekonomik değeri yalnız işletme içinde çalışan personel ile değil çiftçilerimizin ürettiği buğdayı en kolay bir şekilde satabileceği gibi kendileri için en ekonomik bir şekilde kazanım olarak nasıl satabilirim endişesi olmadan üretimini her geçen yıl artırarak devam ettirme olanağı sağlamıştır.

Bizlerde üreticimizin(çiftçimiz ve köylümüz) bu teveccühünü kendimize bir doping olarak görerek çiftçimize daha çok verim ve daha kaliteli ürün elde etmeleri için sertifikalı tohum arz ederek teşvik ettik ve halen etmekteyiz.

Doğal olarak sertifikalı tohum ile artan ürün üretimi ve kaliteli hammadde ile birlikte mamul kalitesine sağladığı katkı kaçınılmazdır.

İşletmemiz bununla yetinmeyip 2010 yılında 2011 yılı için yapmış olduğu yatırım programı ile,daha önce siz sayın halkımıza duyurduğumuz ve ihracata yönelik olarak 2.bir fabrikayı Bandırma’ya kurmak düşüncesinde idik.

Ancak Bilecik-Bursa arası yapımına başlanan yol ile limanlara ulaşmamız daha kolay olacağı gibi sosyal sorumluluk bilinci olarak 2.bir fabrika yerine mevcut olan fabrikaya günümüz son teknolojisi olan makinelerin ( valsler, vibro kepek fırçası ve diğer ekipman) değiştirilmesi kararını almıştır. Üretim depertmanına yapmış olduğumuz yatırım ile, işletme yönetimi olarak kazanımları ilimize bir katma değer sağlamak ve sosyal sorumluluk gereğini yerine getirmektir.

Devletimizin de programı olan üretmedikçe gelişemezsin felsefi ile KALKINMA BAKANLIĞI bünyesinde oluşturulan kalkınma ajansları ile belirli bölgesel kalkınma ajansları kurulmuştur.

İlimizin de yer aldığı BEBKA BURSA-ESKİŞEHİR-BİLECİK KALKINMA AJANSI da yapmış olduğumuz bu yatırıma SANAYİ VE TURİZMDE REKABET GÜCÜNÜN ARTIRILMASI İÇİN MALİ DESTEK kapsamı içinde, hazırlamış olduğumuz projeye gerekli onayı vermiştir. 2010 yılı içinde yapılan çağrıya işletme olarak sunduğumuz ‘’BUĞDAY BAŞAĞINDAN REKABETÇİ SANAYİYE’’ adlı proje olup ve ajansın destek sağladığı projeler içinde en kısa sürede projesini tamamlayıp üretime geçmeyi planlamaktadır. Proje süresi 9 ay olup bizler bu projeyi planlanandan 40 gün önce yani 20 Aralık 2011 tarihinde montajı tamamlamış üretime 22 aralık 2012 tarihinde başlamıştır.

Uygulamaya koyduğumuz ve BEBKA tarafından desteklenen projemizin hayata geçmesi ile UN ÜRETİM HATTINDA KAPASİTE ARTIŞI olacak ve buna bağlı olarak

Personel istihdamında ’

Un üretimi yıl / 16.125 iken yıl/42,240 olacak.

Kapasite %38,47 den %100 çıkacak

Verimlilik %30 üzeri

Maliyet %20-25 azalacaktır.

Bu gelişmeler göz önünde bulundurularak İşletmemiz HUBUBAT,BAKLİYAT,YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILAR BİRİĞİNE üye omuştur. Gelişim ve değişim sürekli olarak takip edilecektir

İşletmemiz uluslar arası akredistasyon belgelerini ve Türkak Belgelerini almış ve TSE Belgesi içinde başvuruşunu yapmıştır.

Dünya değişiyor,Türkiye gelişiyor FEZİOĞLU PETROL UN GIDA NAK.TİC. VE SANANAYİ LTD.ŞTİ. olarak işletmemiz de bu değişim ve gelişim süreci içinde yer almışlığın haklı gururunu yaşıyor." dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.