"DARADA AĞIR, PAHADA HAFİF"

"DARADA AĞIR, PAHADA HAFİF"

KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Alif Vasfi Eskicioğlu ülkemizin ihracatını işte böyle değerlendirdi.

Mücahid ERDAL

KOSGEB Eskişehir ve Bilecik Hizmet Merkezi Müdürlüklerince düzenlenen “Üniversite ve ekonominin ihtiyaçlarına odaklanmada KOSGEB, rekabet ve işletme perspektifleri” konulu panel düzenlendi.

Dün saat 14:30'da Bilim Sanat Merkezinde düzenlenen programa az sayıda katılımın olması “Destekçiler burada, destek alacaklar yok” dedirtti. KOSGEB Eskişehir Hizmetler Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu ülkemizdeki kobilerin teknolojiye ihtiyacı olmasına rağmen, kobilerin daha çok finansman taleplerinin olduğu analizini ifade etti.

Bilim Sanayicileri Derneği'nin 2010 yılında 25 ilde yapılan ankette işletmelerin teknolojiye düzenli ihtiyaç duyanların %37, KOBİ'lerin sadece %6'sının e-ticaret yaptığını, teknolojiye ihtiyaç duyanların %8, finansmana ihtiyaç duyanların ise %53 olduğu verilerini değerlendiren Eskicioğlu “Bu anket aslında kral çıplak diyor” yorumunu yaptı.

Eskicioğlu KOSGEB'in hizmet alanından bahsettikten sonra ülkemizin KOBİ ihracatını “darada ağır pahada hafif” olarak değerlendirdi. İthalatta ise bunun tam tersi olduğunu, ifade eden Eskicioğlu, Cumhuriyetimizin 100. yılına kadar bu gidişatı tersine çevirmeyi hedeflediklerini söyledi. KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü konuşmasına “Hızlı, esnek, uyum yeteneği olan işletmeler kurmalıyız” diyerek son verdi.

Ardından Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, rekabet ve üniversite eğitimi; Türk üniversitelerinin durumu konusunda konuşma yaptı. Ardından Anayasa Mahkemesi Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, Rekabet Kurulu Üyesi, Eskişehir Osmangazi Üniv. İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Toprak ve Eskişehir Osmangazi Üniv. İİBF Dekanı Prof. Dr. Ömer Torlak'ın konuşmalarıyla program devam etti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.