DEMOKRASİ NÖBETİ TUTAN BOZÜYÜKLÜLERE MEHTERAN DESTEĞİ

DEMOKRASİ NÖBETİ TUTAN BOZÜYÜKLÜLERE MEHTERAN DESTEĞİ

15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetine ara vermeden devam eden Bozüyük halkına mehter takımı da destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve akşam namazının ardından başlayan programa, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, belediye başkan yardımcıları, AK Parti Belediye Meclis üyeleri, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Nizamettin Çam ve vatandaşlar katılırken, Bozüyük Osmanlı Mehter Takımı seslendirdiği marşlarla katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı. Konserin sonunda vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “Bu akşam milli duyguların kabardığı bir akşam olsun istedik. Osmanlı’nın özü olan mehteran takımı dinlendiği zaman tüylerimizin diken diken olduğunu bu akşam hep birlikte hissettik. Cuma günü akşamı Bozüyük’te hoparlörlerden mehteran marşlarını söylettiğimiz zaman bizlere birçok vatandaşımız sitem etti. Ben inanıyorum ki bu akşam burada bu mehteran takımını dinleyip de gururlanmayan, göğsü kabarmayan insan kalmamıştır. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Konuşmasının devamında darbe girişiminin yapıldığı ilk akşamdan beri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “İlk akşamdan beri buradayız. Bugün 6. günü akşamımız. Sayın Cumhurbaşkanımız bitti demeden biz buradan inmeyeceğiz. Burada halkımızla birlikteyiz. Birlik beraberlik çağrısı yapıyoruz. Mehmet Akif'in çok güzel mısraları var. İstiklal Marşı’mızda çok güzel mısralar var. Ne olursak olalım vatan deyince, millet deyince, bayrak deyince, devlet denildiği zaman ne olursa olsun birlik beraberlik en üst seviyede olmak zorunda. Bu yüzden her akşam buradayız. Her vatandaşımızla selamlaşıyoruz. Şunu da söylüyoruz ki herkes bizim kardeşimiz. Ama bundan sonra devlet düşmanı olanlar artık bizim de düşmanımız. Diyanetimiz çok güzel bir çağrı yaptı. Dedi ki; devlete ihanet edenlerin cenaze namazı bile kılınmayacak. Selası bile verilmiyor. Bizim canımıza, milletimize, devletimize, bayrağımıza kastedenler Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizim kendi ilçemizde de hak ettiği muameleyi görecektir” diye konuştu.

Konuşması uzun süre alkış alan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, daha sonra alanda bulunan tüm demokrasi bekçileri ile görüşerek sohbet etti. Gecede ayrıca dijital ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi açıklamaları canlı olarak izlendi. Gece boyunca Bozüyük Belediyesi tarafından demokrasi nöbetçilerine çay, simit ve sıcak çorba ikramı yapılırken, kalabalık sabahın erken saatlerine kadar alandan ayrılmadı.

demokrasi-nobeti-3.jpg

demokrasi-nobeti-4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.