FİLİSTİN'E YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

FİLİSTİN'E YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Filistin halkının sıkıntılarının hafifletilmesi için gerekli her türlü yardım ve desteğin sağlanması amacıyla yardım kampanyası başlatıldı. 

Konuyla alakalı açıklama yapan Bilecik Afet ve Acil Durum İl Müdürü Mehmet Hayri Demirel, “İsrail’in Gazze’de sebep olduğu işgal ve çatışma ortamı sebebiyle Filistin’de can ve mal kaybı vahametini koruyarak devam etmektedir. Filistin halkının büyük bir kısmı açlık, susuzluk ve hastalık problemleriyle mücadele etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, halkımızın da beklentileri doğrultusunda dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak ve gerekli her türlü desteği sağlamak üzere kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız yardım faaliyetlerini devam ettirmektedir. Bu amaç doğrultusunda bir yardım kampanyası açılması uygun görülmüştür. Kampanyaya ait hesap numaraları genelge ekinde belirtilmiştir. Bahse konu hususta ulusal koordinasyonu sağlamak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlendirilmiştir" dedi. 

"Gerçek veya tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerdir" 

Demirel açıklamasının devamında gerçek ve tüzel kişilerinde bu hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerini ifade ederek, "Bu doğrultuda valiliklerimiz, belediyelerimiz ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca toplanan yardımlar ilgili başkanlığın ekte belirtilen hesap numaralarına aktarılacaktır. Gerçek veya tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerdir. Sivil toplum kuruluşlarımızdan istekli olanlar topladıkları yardımı, Filistin halkına ulaştırmak üzere şartlı veya şartsız bu hesaplara aktarabileceklerdir. Tüm yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacaktır. Halkımızı, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerini, sivil toplum kuruluşlarını, işçi ve işveren kuruluşlarını, meslek oda ve birliklerini, ulusal ve yerel basınımızı bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına destek vermeye davet eder gereğini önemle rica ederim” ifadelerini kullandı. 

filistine-yardim-kampanyasi-baslatildi2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1783 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum