GENÇLER ERTUĞRUL’UN OCAĞINDA
BALKANLARDA VE AVRUPADA YAŞAYAN TÜRK GENÇLERİ KENDİ KÜLTÜRÜ VE TARİHİ İLE BULUŞUYOR PROJESİ
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının Balkanlarda ve Avrupada Yaşayan Türk Gençleri Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor projesi kapsamında Bilecike gelen gençler Vali Vekili Metin Çınarı ziyaret etti.
728. Söğüt ihtifalinden fotoğrafları görmek için tıklayın
Vali Vekili Çınar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek, Yunanistan ve Avustralyadan gelen grupların temsilcilerini kabulünde, bu tür gezilerin ülkeler arası dostlukların pekişmesinde ve ayrı ülkelerin kültürlerini tanınmasında çok önemli olduğunu söyledi.
Bilecikin kuruluşun ve kurtuluşun yaşandığı topraklar olduğunu anlatan Çınar, Burada tarihimizi öğrenerek ülkelerinize döndüğünüzde buraları anlatacaksınız. Yaşadığınız ülkelerde Türklüğünüzü ve kültürünüzü asla unutmayın. Osmanlının devletleşme sürecinde çok büyük önemi olan Bileciki ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim dedi.
Vali Yardımcısı Hasan Kayhanı da ziyaret eden grup, daha sonra Şeyh Edebalı ve Ertuğrul Gazi Türbesi ile Metristepe Anıtnı ziyaret etti. Proje kapsamında 2 Ağustosta İsveç, Danimarka, Norveç, Hollanda, Fransa ve Finlandiyadan yaklaşık 400 gencin Bileciki ziyaret edeceği bildirildi.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.