GENÇLERİN GÖZÜYLE YASALLIK VE YASADIŞILIK

GENÇLERİN GÖZÜYLE YASALLIK VE YASADIŞILIK

Adrese dayalı Nüfuk Kayıt Sistemine göre binaların numaralandırılması gerçekleştiriliyor. Bilecik Belediyesi tarafından yürütülen çalışmada her vatandaşın T.C. Kimlik numarası olduğu gibi her binaya bir numara veriliyor. Teknolojiye uygun binaya verilecek numaraya göre belediye hizmetlerini daha üst seviyede vermeyi hedefliyor.

Bilecik Belediyesi “Bilecik Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü başlatmış olduğu uygulama kapsamında 2011 yılı içerisinde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çerçevesinde binalarda adres ve numarataj güncellemesi yaptı. Yapılan bu çalışma neticesinde adres ve kapı numaralarındaki eksiklikler düzeltilerek ilgili mevzuat kapsamında uygun hale getirildi” açıklamasında bulundu.

Bu çalışma sayesinde Bilecik’te gerek kamu kurum ve kuruluşlarının gerekse vatandaşların karşılaştığı sorun olan; Bir kapı numarası yada adrese çok farklı adreslerin bulunduğu fatura, mektup gibi gönderileri yollama dönemi bitecek. Artık bir kapıya gelecek tüm gönderiler tek bir adrese sahip olacak.

Belediyeden yapılan açıklamada “Yine yapılan bu güncelleme çalışması ile her vatandaşın sahip olduğu TC kimlik numarası gibi her binaya da bir numara verilmiştir. Bu numaralar sadece o binaya ait olacak. Vatandaşlarımız kapılara montajı yapılacak yeni levhalarda yazılı olan bu numaraları alarak belediyemize gelebilir, bina ve içerisinde yer alan dairelerle ilgili her türlü bilgiye ulaşabilirler.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Yapılan bu numarataj güncellemesi sonucunda kapılar üzerinde yer alan levhalar da değişecek olup en son teknoloji kullanılarak yeni levhalar bastırılmış, şu anda ise Bilecik’in muhtelif bölgelerinde montaj işlemleri başlamıştır. Basımı tamamlanan bu levhalar üzerinde o binanın bulunduğu mahalle-cadde-sokağı yazacak ve bunun yanında kapı numarası olacaktır. Binalara verilmiş olan bina numaraları hem yazılı olarak hem de barkot olarak levhaya işlenmiştir. Türkiye de sadece birkaç büyük belediyenin kullandığı bu sistem sayesinde barkot okuma cihazları ile kapı numaraları okunduğu zaman binalar ve içerisinde yer alan daireler hakkında çok daha hızlı ve sağlıklı bilgilere ulaşılabilecek bu sayede vatandaşlarımızın belediyeden istediği hizmetlere erişim çok daha hızlı olacaktır.

Ayrıca bazı binalarda mevcut kapı numaralarında değişiklik yapılmıştır. Kapı numaraları değişen veya adresini farklı olarak bilen vatandaşlarımızın yeni kapı numaralarıyla Bilecik İl Nüfus müdürlüğüne giderek yeni numaralara ikametgahlarını taşımaları konusunda önem göstermelerini diliyoruz.

Şu anda levhaların montajı devam etmekte olup eski levhaların tamamı sökülecektir. Bu çalışma esnasında vatandaşlarımızın Belediyemiz ekiplerine yardımcı olmasını, aynı zamanda montajı tamamlanan levhaların korunması hususunda halkımızdan gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle rica ediyor yapılan bu çalışmanın Bilecik’imize hayırlı olmasını saygıyla sunuyoruz” denildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.