İFTAR SOFRALARI KAPALI PAZAR'DA KURULACAK

İFTAR SOFRALARI KAPALI PAZAR'DA KURULACAK

Bilecik Belediyesi'nin Ramazan ayı geleneklerinden biri olan 'Mahalle İftarları' bu yıl farklı bir formatta gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda mahallelerde kurulan iftar sofraları bu kez Bilecik Belediyesi Kapalı Pazar tuhafiye bölümünde yapılacak. 

Buna göre: ilk iftar sofrası 17 Mayıs Perşembe günü Soğuksu Aşağıköy, İstasyon ve Osmangazi Mahalleleri için kurulurken; 18 Mayıs Cuma günü ise Ertuğrulgazi, İsmetpaşa ve Beşiktaş Mahalleleri aynı iftar sofrasında bir araya gelecek. 19 Mayıs Cumartesi günü ise Gazipaşa, İstiklal ve Pelitözü Mahalleleri; 20 Mayıs Pazar günü ise Bahçelievler ve Hürriyet Mahalleleri iftar sofrasında bir araya gelecek. 

27 Mayıs Pazar günü iftar sofrası, Bilecik’in Fethi programı kapsamında Edebali Türbesi'nde kurulacak ve 10 Haziran Pazar günü ise Kadir Gecesi dolayısıyla iftar sofrası Cumhuriyet Meydanında kurulacak.

iftar-sofralari-kapali-pazarda-kurulacak2.jpg

'RAMAZAN AYININ BÜTÜN GÜZELLİKLERİNİ ŞEHRİMİZDE YAŞAYACAĞIZ'

Bilecik Belediyesi tarafından yıllardır geleneksel olarak gerçekleştirilen Ramazan iftarlarının bu yıl da gerçekleştirileceğini dile getiren Belediye Başkanı Nihat Can, Ramazan ayının bütün güzelliklerini şehrimizde yaşayacağız’ ‘ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

''Birlik ve beraberlik ayı olan Ramazanda yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik çok daha ön plana çıkmaktadır. Bu çerçevede de Belediye Başkanlığı olarak Gönüllerimizin Başkanı Selim Yağcı’nın yakın takibi ve ilgisiyle sürdürdüğümüz  ve artık geleneksel hale gelen iftar programlarımızı devam ettiririyoruz.  Geleneksel hale getirdiğimiz Mahalle iftarlarımız ile bütün mahalle sakinlerini iftar sofrasında bir araya getiriyoruz ve burada iftarımızı birlikte açıyoruz. Ayrıca, şehir merkezindeki kültür sitesinde de iftar programlarımız devam ediyor ve her yıl olduğu gibi bu yıl da Kültür Sitemizde bin kişiyi aşkın insanımızı aynı iftar sofrasında buluşturacağız. Burada ayrıca vatandaşlarımızı yine Kültür Sitesi'nde sahurda da buluşturuyoruz. Burada farklı bir atmosferde ve farklı bir ortamda sahur yapmak isteyen tüm hemşehrilerimizi kardeşlerimizi de buraya davet ediyoruz.''

'SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE BİRÇOK GÜZEL HİZMETİ VATANDAŞLARIMIZA SUNUYORUZ''

Konuşmasında; ''Sosyal Belediyecilik anlaşıyı ile birçok güzel hizmeti vatandaşlarımıza sunuyoruz'' ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Nihat Can, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bilecik Belediyesi olarak bu yıl da sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde güzel hizmetlerimiz devam edecek. İnşallah Ecdat diyarı Bilecik’te ramazan ayını bütün kardeşlerimiz ile birlikte en verimli şekilde geçireceğiz. Bu anlamda yardıma muhtaç bütün kardeşlerimizin yanında yer alacağız ve onların ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılamaya çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3048 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum