“İRADEMİZİ SANDIKTA GÖSTERECEĞİZ’

“İRADEMİZİ SANDIKTA GÖSTERECEĞİZ’

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi. 

Ertuğrulgazi Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen ‘7 Güzel Adam’ Kütüphanesi’nin açılışına katılan Ali Yalçın, törenin ardından basın mensuplarına ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Erken seçim kararını değerlendiren ve öğretmen performans yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Yalçın, Memur-Sen’in 16 Nisan referandumunda ‘Evet’ kampanyası yürüttüğünü anımsatarak, “Memur-Sen duruşu net bir kuruluştur. Hiçbir zaman zikzak çizmemiştir. Milli iradeden yana tavır almıştır, vesayete geçit vermeme noktasında duruşunu bozmamıştır. 24 Haziran’da da sandık başında tüm kitlemizi oy vermeye çağıracağız, irademizi sandıkta göstereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek öğretmen performans yönetmeliğini bir an önce geri çekmeye davet etti. 

memur-sen-genel-baskani-ali-yalcin2.jpg

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Ülkemiz yeni bir sürece yaklaşıyor. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle ilgili 16 Nisan referandumunda Memur-Sen olarak biz bu sürecin bir tarafı olduğumuzu ifade ettik ve 16 Nisan’da ‘Evet’ kampanyasının en önemli yürütücülerin birisiydik. Çünkü biz bu ülkede istikrarın kalıcı olmasını isteyen kesimiz, kamu görevlileri olarak istikrarsızlığın olduğu zeminlerde en fazla etkilenen kitleler oluyoruz. 16 Nisan’da milletimiz bir karar verdi ve ülkemiz yeni bir sürece girdi. 

‘BÜROKRASİ BU TİP ZEMİNLERDE ÇOK FAZLA İŞ ÜRETMEZ’

2019 yılında bu sistemin oylaması yapılacakken siyasetin kendi doğası içerisinde gelişen seyir önümüze 24 Haziran’da seçimin getirileceği bir noktayı işaret etti. Bu siyasilerin tercihidir. Biz örgütlü kitleler olarak milletin iradesine başvurulan her türlü zemini saygın karşılarız. Dolayısıyla erkene alınmasının avantajları olacaktır çünkü 2019’da olacak seçime göre ülkede seçim gündemi devamlı olduğu için bürokrasi bu tip zeminlerde çok fazla iş üretmez, bu da ülkeye irtifa kaybettirir. Onun için bu gibi süreçlerin zamanından önce yapılması bazen avantaj sağlar. Memur-Sen olarak irademizi sandıkta göstereceğiz.

‘MEMUR-SEN’İN DURUŞU NETTİR’

Memur-Sen duruşu net bir kuruluştur. Hiçbir zaman zikzak çizmemiştir. Milli iradeden yana tavır almıştır, vesayete geçit vermeme noktasında duruşunu bozmamıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de Memur-Sen teşkilatını sokağa davet etmiş ve bizzat sürecin içerisinde yer alarak millet iradesinin örselenmemesi için kale gibi durmuş bir teşkilattır. Onun için biz bu millete kendisini borçlu hisseden bir kitleyiz. 24 Haziran’da da sandık başında tüm kitlemizi oy vermeye çağıracağız. Bu konuda Memur-Sen’in duruşu nettir. 

‘TAM BİR ZİHNİ SİNİR PROJESİ’

Öğretmen odalarında ateşin yükseldiği bir zemini yaşıyoruz. Öğretmen performans değerlendirme taslağı adı altında uygulanmak istenen yöntem tam bir zihni sinir projesi. Tamamen öğretmenleri hırpalayan ve değersizleştiren bir işlev görüyor. Bunu doğru bulmadığımızı en başında itirazlarımızla ifade ettik. Eğitimde işin suyunu çıkaracak bir işlev görecektir. 

‘GERİ ÇEKMEYE DAVET EDİYORUM’

Bu ülkenin hayrına bir sürü iş yapmış en fazla öğretmeni istihdam etmiş, okulların fiziki alt yapısını donatmış, bilişim alt yapısını donatmış, derslik üretmiş, ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak milli gelirden en fazla bütçeyi eğitime ayırarak eğitime en fazla önemi vermiş bir iktidarın böyle bir taslağı kabul edeceğini düşünmek bile istemiyorum. Ben bu stresin daha fazla öğretmenlerin sırtında taşınmasını istemiyorum. Bakanlığın geri adım atacağını düşünüyorum dolayısıyla Bakanlık bu konuyu öğretmenlerin gündeminden çıkarmalı. Bakanlığı bir an önce performans yönetmeliğini geri çekmeye davet ediyorum. 

‘YASAL BİR DÜZENLEME BEKLİYORUZ’

Diğer bir konu okullarda öğretmenlere yönelik artan şiddet. Bu haberler bizleri kahrediyor. Çünkü şiddet anneye babaya, öğretmene yöneldiyse bu toplumda bir çürüme demektir. Bunun için bir an önce önlen alınmalı. Velinin öğretmene kurşun sıktığı zemin bu ülkenin asla tasvip etmeyeceği bir durumdur. Bunun için yasal bir düzenleme bekliyoruz” dedi.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1988 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum