KIZILAY'DAN BAĞIŞ ÇAĞRISI

KIZILAY'DAN BAĞIŞ ÇAĞRISI

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, Ramazan ayı dolayısıyla kan bağışlarında azalma meydana geldiğini belirterek, 23-24-25 Mayıs tarihleri arasında kan bağış kampanyası düzenlendiğini açıkladı. 

Kan sıkıntısı yaşanmaması için vatandaşlardan duyarlu olmalarını isteyen Çınar,"Hastanelerimizde ameliyatların sürmesi ve kazaların meydana gelmesi kan ihtiyacını artırmaktadır. Bir ünite kandan 3 kan ürünü elde edildiği düşünüldüğünde yapılan bağışların da önemi daha çok ortaya çıkmaktadır. Unutmayalım ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” Hiç ummadığımız bir anda kendimizin veya bir yakınımızın kana ihtiyacı olabilir. Kan özelliği itibarıyla üretilebilen bir ürün değildir. Sadece sağlıklı insanlardan temin edilebilir. Yapılan kan bağışları ile milyonlarca insan hayata tutunmaktadır. Tüm esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı kan bağışı kampanyasına destek olmasını istiyoruz.İlimizdeki yapılacak olan kan bağış kampanyasına, 18-65 yaş arasında olan her vatandaşımızı yanlarında nüfus cüzdanları ile katılımlarını bekliyoruz” dedi.

23-24-25 Mayıs tarihleri arasında  Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde yapılacak olan kan bağışı iftardan sonra başlayıp gece 00:00'a kadar devam edecek.

 

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.