"NEYİ PAYLAŞAMIYORSUNUZ?"

"NEYİ PAYLAŞAMIYORSUNUZ?"

Mücahid ERDAL

Ak Parti Söğüt İlçe Başkanlığı kongresi yapıldı. Söğüt'te de iki liste yarıştı. Katılım yüksekti 400 delegeden 374 delege oy kullandı. Tekrar aday olan Ali Öztürk 252 oy alarak güven tazeledi. Diğer aday Halil İbrahim Taşdelen 122 oyda kaldı. 1 oyda geçersiz sayıldı.

Kongreye yine iki listenin çıkması damgasını vurdu. Ak Parti kongrelerine tek liste görmek istemesine rağmen ilk kongrenin yapıldığı Gölpazarı'nda ve ikinci kongrenin yapıldığı Söğüt'te iki liste çıkması üzerine Milletvekili Fahrettin Poyraz “Partimiz diyorki oturun konuşun anlaşın, kongreleri kavga dövüş ortamında yapmayın, şenlik ortamında yapın. Beceremedik. Neyi paylaşamıyorsunuz” dedi.

Kongreye damgasını vuran ikinci konu ise Belediye Başkan Osman Güneş'in halk arasında “Peşkeş” söylentilerine verdiği cevaplar oldu.

20 Kasım 2011 Pazar günü Saat 13:00'da başlayan Kongrede Divan Başkanlığını Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman Yaptı. İlçe Başkanı Ali Öztürk'ün “Hoşgeldiniz” konuşmasının ardından, kürsüye gelen Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş çalışmalardan bahsettikten sonra Osmanlı Konağı'nı Söğüt'e kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bu konak hiç kimseye peşkeş çekilmemiştir” diyerek kamu oyundaki söylentilere cevap veren Güneş sözlerinin devamında “İller Bankasından gönderilen veya kendi bütçemizden bir kaynak oluşturmadık. Özel gayretimizle, özel projemizle Başbakanımızdan, başbakanımızın fonundan aldık” dedi. Çalışmalarını sırayla anlatan Güneş “Bizi izlemeye devam edin” diyerek sözlerine son verdi.

İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un ardından kürsüye gelen Milletvekili Fahrettin Poyraz'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdikten Belediye Başkanı Osman Güneş'in bahsettiği Konak'la ilgili “Hiç kimse burada mevcut bir bina var, ne olacak buranın hali diye şikayetten başka bir şey söylemedi. Sağ olsun Sn. Başbakanımız, Başbakan yardımcımız Hayati Yazıcı Bey 1 trilyon 300 milyar Başbakanlık tanıtma fonundan kaynak aktardı. Türbe etrafında düzenleme anlamında 3 trilyonun üzerinde yatırım yaptık. Duyduk ki bazı arkadaşlarımız efendim burayı başkan peşkeş çekiyor diyormuş. Başkan peşkeş çekiyor da bu ilin milletvekili olarak ben bundan bir haber içindeysem, gaflet içindeysem, bu benim zaafımdır. Var mı öşle Bir şey? Herkes haddini bilecek. Kimsenin bir yeri peşkeş çektiği yok. Güzel bir eser yaptık” dedi. İddiada bulunanların mevzuatı iyi incelemesi gerektiğinin altını çizen Poyraz parti içi muhalefetten kaybedildiği kadar Hiçbir şeyden çekmediklerini ifade etti. Öncelikle seçilmişlere partililerin sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Poyraz iki adayın çıkmasıyla ilgili “Partimiz diyor ki oturun konuşun anlaşın, kongreleri kavga dövüş ortamında yapmayın, şenlik ortamında yapın. Beceremedik. Neyi paylaşamıyorsunuz. Bakın insanları Cenab'ı hak iki şeyle imtihan eder. Nimet verir şükreder mi diye. Sonra o niymeti alıverir. Nimetin yokluğunda yine imtihan eder. Bakar sabrediyor mu diye. Şükretmemiz için az mı sebebimiz var” dedi.

Poyraz konuşmasının devamında “Şeyh uçmaz mürid uçururmuş diyorlar. Biz parti içi muhalefetten çektiğimiz kadar hiç birşeyden çekmedik. Önce biz birbirimize sahip çıkacağız. Burada kişisel hesapların yapılacağı yerler değil. Bugünden Söğüt Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi adaylarının kimin olacağının hesabı yapılmaması gerekir” diyerek şu an bu görevleri sürdüren seçilmişlerin olduğunu, adaylık sürecinde ise partinin yetkili organlarınca kurallar çerçevesinde belirleyeceğini söyledi. “Kimse doğmamış çocuğa don biçmesin” diyen Poyraz partinin birlik bütünlük içinde çalışması gerektiğini belirtti.

Koordinatör Milletvekili Ali Aydınlığoğlu'nun konuşmasının ardından adaylar kendilerini tanıttı. Ali Öztürk'ün kürsüye çıkması esnasında alkışların yoğun olması seçim öncesinde aslında kimin kazanacağının ip ucunu vermiş oldu.

Seçim sonucunda 400 delegeden 373 delege oy kullandı. 251 delege Ali Öztürk'e oy vererek görevine devam etmesini istedi. Halil İbrahim Taşdelen ise 122 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.