"SORUN ÜRETİCİDE DEĞİL YÖNETİCİ DE" HABERİ YÖNETİCİLERİ HAREKETE GEÇTİ
“Sorun üreticide değil, yöneticilerde” başlıklı Gölpazarı Kurşunlu Köyünden Çiftçi Bedriye Engin ile gazetemizin gerçekleştirdiği röportaj kamuoyunda yankı uyandırdı. Bunun üzerine Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri Engin ile görüşme gerçekleştirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Kocabaş ilgili şube müdürlükleri ile birlikte köy muhtarı Behzat Gültekin ile Kurşunlu köyünde tarım ve arıcılık alanında çiftçilik yapan Bedriye Engin’i ziyaret ederek, sorunları yerinde dinledi.
Gerçekleştirdiğimiz röportajda Ziraat mühendislerinin masa başında değil, arazide çalışması gerektiğini dile getiren Engin ziyarete gelen müdürlere bazı açıklamalarda bulunarak, ayçiçeği destekleme ödemelerinin erken verilmesi halinde maddi yönden zorlanmayacaklarını, sulama ve drenaj kanalları ile arazi ıslahına ihtiyaç olduğunu söyledi.
Sorunlar nedeniyle toprağın ekim tavına geç gelmesinden dolayı ayçiçeğinin zamanında ekilemediğini, buğday veriminin azaldığını ve birliklerin faydasını göremediklerini anlatan Engin, “Ben arıcılık yapıyorum. Daha önce süt sığırcılığı projesi ile hayvanların yem ihtiyacını sılajlık mısır ile karşıladım. Modern şartlarda tarımsal faaliyet yapmak istiyoruz. Köyde ıhlamur, kızılcık gibi elverişli ağaçlar var, ilaçlama az yapıldığından arıcılık projesi yapabiliriz.” dedi.
Müdür Vekili Kocabaş da, Engin’in konulara duyarlı olmasından memnun olduklarını, mümkün olduğunca bütün çiftçilere ulaşmaya ve yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, arazi ıslahı ve gönüllü olarak bütün çiftçilerin katılması halinde arazi toplulaştırılması yapılması gerektiği, Bursa Bilecik ve Eskişehir Kalkınma Ajansı (BEBKA) kaynaklı köyün sorunlarının çözümüne yönelik Kaymakamlık işbirliğiyle proje uygulanabileceğini ifade etti.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.