Vali Şentürk, yatırımcıları Bilecik’e davet etti

Vali Şentürk, yatırımcıları Bilecik’e davet etti

Vali Bilal Şentürk, Kanal7 Avrupa televizyonunda yayınlanan ‘Meltemle Zirvedekiler’ programına konuk oldu.

Vali Bilal Şentürk, Kanal7 Avrupa televizyonunda yayınlanan ‘Meltemle Zirvedekiler’ programına konuk oldu. Program sunucusu Meltem Dikici’nin Bilecik ile ilgili sorularını yanıtlayan Vali Bilal Şentürk, Bilecik’in tarih, turizm ve sanayisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilecik’in dört bölgenin ortasında stratejik bir konuma sahip olduğunu ifade eden Vali Şentürk, büyük şehirlere geçiş aksı üzerinde olmasının avantajlarından bahsederken, “Ticaretin ve sanayinin merkezi olabilecek potansiyele sahip, yatırım yapılabilecek bir il” ifadelerini kullandı.

Vali Şentürk, Bilecik’in barındırdığı potansiyellerle ileriye dönük büyük umutlar vaad ettiğini dile getirerek, yatırımcıları ilimize davet ederken, şunları kaydetti:

“Bilecik; coğrafi olarak fiziki sınırları ve nüfusu itibari ile küçük bir olmakla beraber biz butik bir il diyoruz. Bu küçüklüğün içindeki özellikler Bilecik’i bölgesinde çok özel yapıyor. Bilecik, tarihten gelen marka değeri olan bir il. Osmanlı’nın kuruluş toprakları, ilk başkent. Bu yönüyle kuruluş kenti olarak adlandırıyoruz aynı zamanda kurtuluş kenti unvanı da olan nadir illerden birisi.

Dört bölgenin ortasındaki stratejik konumu itibariyle ticaretin ve sanayinin merkezi olabilecek potansiyele sahip bir il. 7 tane organize sanayi bölgesi olan bir il.

Tarih turizminde Bilecik merkez ve Söğüt işin kalbini oluşturuyor. Tarihin 200-300 yıl öncesine gitmek istiyorsak o döneme tanıklık eden köyleri bozulmamış hali ile görebilirsiniz. 35 tane göletimiz var, şelalerimiz var. Bolu’da Abant ne ise Bilecik’te de o. Ormanla iç içe göletleriyle görülmeye değer bir şehirde yaşıyoruz.

Bilecik bir kavşak noktasında, büyük şehirlerin geçiş aksında. En önemli yatırımlar hızlı tren ve bölünmüş yol çalışmasıdır. Yani İstanbul’u Antalya’ya bağlayan aksın geçtiği nokta burası. Yine Bilecik’in kalkınması açsından Bursa bağlantısı çok önemliydi. Hem hava alanına hem limanlara ulaşım noktasında hükümetimizin yaptığı çalışmalarla 17 yıllık bir açmaz son buldu. Yıl sonuna kadar bitecek inşallah.

Bilecik, gelinip görülecek ve yatırım yapılacak bir il. İstikbale dair sahip olduğu potansiyelinden dolayı yatırım yapmak isteyen insanların en uygun şartları bulabileceği bir il. O yönüyle davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

bilecik-valisi-bilal-senturk2.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum