ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

BARO’DAN AÇIKLAMA

BARO’DAN AÇIKLAMA

Bilecik Baro Başkanlığı tarafından, 7 Nisan 2015 tarihinde 'OLAYLARA BAKIŞ' köşemde 'BASIN SUSTURULDU' başlığı ile kaleme aldığım köşe yazıma açıklama yapıldı. Ancak Bilecik Baro'su açıklamada bahse konu köşe yazımın 8 Nisan tarihinde gazetemizde ve internet sitemizde yayınlandığını belirtirken, köşe yazım 7 Nisan 2015 tarihli gazetemizde yayınlandı ve haber sitemizde ise 6 Nisan 2015 tarihinde yayındaydı. Tarihleri yanlış atan Bilecik Barosu'nun açıklamasını aynen köşemde yayınlıyorum. Konuyla ilgili cevabımı ise önümüzdeki köşe yazımda kaleme alacağım. Tarihleri doğru atmaktan aciz baronun açıklamasını takdirlerinize bırakıyorum.

Barodan yapılan açıklama şu şekilde:

DÜZELTME VE YANIT METNİDİR

31/03/2015 tarihli Sakarya Gazetesi’nin ana sayfası ve 13. Sayfasında Ahmet MEŞE imzalı haber ile yine 08/04/2015 Tarihli Sakarya Gazetesinde ve internet sitesinde, "Basın Susturuldu " başlıklı Şadi ERDAL imzalı yazı içeriklerinde, Bilecik Barosu olarak haber ve yazıya konu Necdet ANİGÖREN’e , avukat talep etmesine rağmen avukat tayin etmediği ve yine avukatların, şahsın vekilliğini üstlenmedikleri iddia olunmaktadır. Bu iddialar hiç bir şekilde gerçeği yansıtmamakta ve yalan beyanlar içermektedir. Gerek 31/03/2015 tarihli haber gerekse 08/04/2015 Tarihli yazıda tarafımıza yönelik haksız, mesnetsiz ve gerçek dışı beyanlar haberleştirilme yoluna gidilmiş ve gazetecilik faaliyetinin ana unsurunu oluşturan gerçeği araştırma ve doğru, tarafsız haber yapma ilkesi ne yazık ki gözardı edilmiştir. Öncelikle haber kaynağı araştırılmaksızın ve bu konu hakkında tarafımıza iddianın doğrulatılması adına başvurulmaksızın, salt bir takım gerçek dışı iddialar ile Baromuz zan altında bırakılmaya çalışılmıştır. Öncelikle belirtmek isteriz ki Necdet ANİGÖREN'e, avukat tayin edilmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Yargılaması halen devam etmekte olan dosyada iddia sahibi Necdet ANİGÖREN'e Baromuz tarafından 06/04/2011 Tarihli 2011/317 Atama Numarası ile 06/04/2011 tarihinde zorunlu müdafilik kapsamında avukat ataması yapılmıştır. Birinci gerçek budur. İddia sahibi şahıs vekalet vermek sureti ile kendisini başkaca bir meslektaş ile temsil ettirmeye başlaması neticesinde de zorunlu müdafilik kapsamında görev yapan meslektaşımızın görevi kanun gereği sona ermiştir. İddia sahibi, yargılamaya konu dosyada halen kendisini vekil ile temsil ettirmeye devam etmektedir.Ayrıca Necdet ANİGÖREN'le ilgili yargılaması devam eden başkaca bir ceza dosyasında da yine Baromuz tarafından talep üzerine avukat görevlendirilmiştir. Görüleceği üzere Necdet ANİGÖREN her Baromuza başvurduğunda gerekli işlemler yapılmış olup, Baromuz görevini yerine getirmiştir. Dolayısı ile iddia tamamen yalan olup, bu yalan beyanın hiç bir araştırma yapılmaksızın haberleştirilmesi de gazetecilikle bağdaşmamaktadır.

İkinci bir iddia ise, Bilecik'teki avukatların yargılaması devam eden dosyayı vekil olarak takip etmek istememeleridir.

Avukatlık Kanunun 37. Maddesi uyarınca "Avukat kendisine teklif olunan işi sebep göstermeksizin reddedebilir.” İlgili kanun hükmü gereğince meslektaşlarımızın bu konuda takdir yetkileri bulunmaktadır. Kanunun amir hükmüne haiz ve son derece açık olan bu hususun da araştırılmaksızın habere konu edilmesi gazetecilik adına tarafımızda kaygıya yol açmıştır. İddiaya konu dosyanın halen yargılaması devam etmekte olup, bu konuya ilişkin açıklamalarımız adil yargılanma hakkının zedelenmemesi adına bu şekilde sınırlandırılmıştır.Bu konu üzerinden hareket ederek, Baromuzun daha önce yapmış olduğu basın açıklamaları bağlamında hedefe konulması son derece saldırganca bir tavır olup, hedef gösterme niteliğindedir. Baromuz, yargılamanın temel bir unsuru olarak kamu görevi yürütmekte, hukukun üstünlüğü ve adaletin tesisi yönünde çaba sarfetmekte olup, daha önce yapmış olduğumuz tüm açıklamalar da hukuk ve adalet adına yapılmış açıklamalardır. Bu açıklamaların hiç birinde siyasi bir niyet ve nitelik bulunmayıp tamamen hukuk adına yapılan açıklamalarımızın siyasal alana çekilmesine daha önce izin vermediğimiz gibi şimdi de izin vermeyeceğiz. Bu doğrultuda gerçek dışı haberler üzerinden Baromuzun kurumsal kimliğine yönelen saldırılara da geçit vermeyeceğimizi şimdiden bildiririz. Bundan sonra asılsız haberler ile Baromuz'a ithamlarda bulunulması halinde de tüm yasal haklarımızı kullanmaktan geri durmayacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.

BİLECİK BAROSU BAŞKANLIĞI

 

Bu yazı toplam 1439 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR