Av. RECEP AKAY

Av. RECEP AKAY

Bilecik hizmet bekliyor

Bilecik hizmet bekliyor

Bilecik’te yapılması gereken hizmetler neden yapılmıyor veya neden geç yapılıyor, bu haftaki yazımızı bu konuya ayırmak istedim. Çünkü aşağıda bahsettiğim sorunlar Bilecik halkı tarafından sürekli konuşulan konular. Bu konuşulan fakat geciken hizmetler nedeniyle halk faturayı genel merkeze kesmeye kalkıyor. Bu yüzden bu hizmetlerin bir an önce bitirilmesi hem halkın ve BileciK’in menfaatine hem de Genel Merkezin menfaatine.

Bilecik Yenişehir yolu uzun bir süre başlanılmadı, başlanıldığından bu yana ise uzun zamandır bitmedi. Halbu ki halkın bu kadar konuştuğu, bu kadar ilgi duyduğu ve bu kadar kullandığı bir yol, şimdiye kadar çoktan bitmeliydi. Bilecik’e zaman zaman bakanlar gelip gidiyor. Belki de Ulaştırma Bakanının da gelmişliği vardır, İllaki ulaştırma bakanına gerek yok, gelmiş olan herhangi bir bakan bir kez bu yoldan Yenişehire götürülse bu yolun kaderi bu şekilde olmaz diye düşünüyorum.

Bilecik Adliyesi hakkında oturulamaz, depreme dayanıksızdır raporu var. Ama henüz yeni bir adliye binamız yok ve başlanmadı. Hatta siyasi yetkililerin Adalet Bakanıyla selfi çektirdiği halde adliye binamız yok. Bu konuda elimizde sadece selfi görüntüsü var. Avukat olduğum için bir anımı aktarayım. Bilecik ilinde hakimlik yapan bir hakim arkadaşı Ankara’da ziyarete gittiğimde şunu anlattı. Adalet Bakanlığında adliyelere ödenek aktaran birimde görev yapar iken Bilecik Adliyesi yapılması için iki sene üst üste ödenek ayırttırdım. Bilecik'te hiçbir siyasi veya bürokratik yetkili adliye binası için yer göstermediği gibi konuyla ilgilenen de olmadı. Biz de ödenekleri geri çektik. Bir hakim arkadaş sırf Bilecik’te görev yaptığı için Bilecik adliye binasının yetersiz olduğunu görmüş ve bakanlığa tayini çıkınca da ödenek ayıttırmış fakat biz Bilecikliler ödenek çıktığı halde adliye binamızı yaptıramamışız. Bilecikli olarak bu bizim ayıbımız. Bilecik’e yakın illeri bırakın ilçelere bakalım, Yenişehir, İnegöl, İznik , Pamukova, hepsinin yeni adliyeleri yıllar önce yapılıp hizmete açılmış. Bizim Bilecik ve ilçelerinin adliyeleri için halen selfi aşamasındayız. İnşallah sonu Yenişehir yoluna benzemez.

Bilecik’ten geçen Eskişehir-İstanbul yolunun Bilecik bağlantısı. Ana yol bittiği kaç yıl olduğu halde bağlantı yolu çok uzun süre başlanmadı. Başlandı bu sefer bitirilmedi.

Bilecik Devlet Hastanesi çevre il ve ilçelerde 10 yıl önce bittiği halde bizim Bilecik ve Bozüyük’te daha yeni bitti ve hizmete açıldı. Geçte açılmış olsa emeği geçenlerin eline sağlık.

Bilecik Pelitözü gölet ve mesire alanı yolu. Çok kötü bir durumda. Ne zaman yapılır bilemiyorum ama bir an önce yapılması lazım. Çünkü bahar geldi, Bilecik halkının yoğun kullandığı bir alan.

Niye yollardan bahsediyorum son birkaç yazımda. Çünkü Cumhurbaşkanımız yol medeniyettir, demektedir.
 

Bu yazı toplam 3386 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Av. RECEP AKAY Arşivi

Canan

18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:01
SON YAZILAR