OKUYUCU MEKTUBU

OKUYUCU MEKTUBU

Böyle giderse şehir büyümez küçülür

Böyle giderse şehir büyümez küçülür

Bu konuyu birçok defa dile getirdim ancak kimsenin umurunda olmadı. Malum Bilecik İlimiz arsa fakiri yani yerleşim alanı olarak engebeli bir araziye sahip. Planlı ve düzenli bir şehirleşmeye gidilmez ise trafik yoğunluğu öyle bir hal alır ki, gün gelir trafik resmen kilitlenir. Şehre kimse sorunlu bir ile yatırım yapmak ve yerleşmek istemez. Şehir büyümediği gibi gitgide küçülür gider.

Birçok mahallenin üzerinden geçen ve son derece tehlikeli olan yüksek gerilim hattı şehir dışına ya da toprak altına alınmalıdır. Yoğun yağışlardan dolayı bazı bölgelerde su baskınları yaşanmaktadır. Engebeli ve dere yataklarının çok olduğu bir il de suyu tahliye etmek çokta zor değildir. Kapalı otopark sayısı artırılmalıdır.

Bunun için Bahçelievler mahallesinin büyük bir alanını kaplayan Askeri Tugay şehir dışında, geniş bir araziye alınmalı. Şehrin iki yakasını birbirine bağlayan Hamsu köprüsü yetersiz kaldığı için ilave olarak Cumhuriyet-Hürriyet ve İsmetpaşa-Bahçelievler mahallelerini birbirine bağlayan iki köprü daha yapılmalıdır. 3 kat imar verilen arsaların kat sayısı 6 kata, inşaat alanı da %40'tan %60'a çıkarılmalıdır. Böylece tarım arazileri imara açılmamış olacaktır.

Bu yazı toplam 3900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
OKUYUCU MEKTUBU Arşivi
SON YAZILAR