ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

DİYANETİ KALDIRMAK İSTEYENLER, PATRİKHANELERİ DE KALDIRACAK MI?

DİYANETİ KALDIRMAK İSTEYENLER, PATRİKHANELERİ DE KALDIRACAK MI?

Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP iktidara geldikleri takdirde Diyanet İşleri Teşkilatı’nı kaldıracaklarını söylüyorlar. Gerçi iktidara gelecekleri de yok ya, bunlarınkisi “aç tavuğun kendisini buğday ambarında gördüğüne” benziyor.

Cumhuriyetten evvel Diyanet İşleri Teşkilatı var mıydı? Elbette yoktu. Hilafet vardı, vakıflar vardı, cami hocaları imamlığın yanında okullarda tabela okutuyorlardı. Netice de bugün Diyanet İşleri Teşkilatı’nın yaptığı işleri yürüten bir teşkilat vardı.

Hilafet kaldırıldı yerine Diyanet İşleri Teşkilatı kuruldu. Neden? Çünkü ortada bir başluk meydana geldi. Şimdi siz muhal farz (mümkün değil de) iktidara geldiniz Diyanet İşlerini kaldırdınız ortada bir boşluk meydana gelmeyecek mi? varlığı çok büyük sıkıntıda kaldırıldığı anda milletin derin bir nefes alarak rahatlamasını m ı sağlayacağınızı düşünüyorsunuz? Yerine ne gibi bir sistem getirmeyi düşünüyorsunuz? Bundan hiç bahsetmiyorlar. Hilafet kaldırıldı, Türkiye dışındaki Müslümanlarla irtibatınız kesildi. Diyanet İşleri Teşkilatını kapatarak ülke içindeki Müslümanların irtibatı mı kesilmek isteniyor. 

Geçen bir televizyon programında Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu “%99 Müslüman olan milletin Diyanet İşleri Teşkilatı’nı kaldırmak isteyenler neden fener Rum patrikhanesini, Ermeni patrikhanesini kaldıracaklarını söyleyemiyorlar. Bu milletin saygı gösterdiği Diyanet İşleri Teşkilatı’nı kaldırmaktan bahsediyorlar.” dedi.  Çok doğru bir tespit, seçim sandığına gitmeye bir aydan daha az zaman kaldı oy verecek vatandaşımız sayın hocamızın görüşünü mutlaka değerlendirecektir. 

Seksen yıldır bakanlar kurulu kararıyla Ayasofya Cami kapalı. Açıldığı takdirde millet rahatlayacak Müslüman halkımız orada namaz kılmaya koşacak. Neden Müslümanların isteğini yerine getirmek varken kapanmasına razı olmayacağı Diyanet İşlerini kapatma vaadinde bulunuyorlar? Bulunuyorlar çünkü Diyanet İşleri Teşkilatı son yıllarda Türkiye kadar dış ülkelerdeki Müslümanlarla ilgilenmeye başladı. Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan gibi birçok ülkede bulunan Müslümanlara cami, Kur’an kursu, imam hatip okulları yaptırıyor. İhtiyaçları olan hocaları gönderiyor. Oralardan talebe getiriyor Türkiye’de eriştirip gönderiyor. Hilafetin kaldırılmasını sağlayanlar, tekrar dünya Müslümanları arasında irtibatı sağlamaya çalışan Diyanet İşleri Teşkilatı’nı isterler mi? Dış güçlerin istemedikleri sesi duyanlar kendi milletinin sesini duymuyorlar. Yanlış sese kulak verenler elbette sandıktan doğru cevabı mutlaka alacaklardır.

Onların istediği müftü ve hocaların tayini, maaşlarının ödenmesini sağlamalı. Başka işleri yapmaya kalkarsa işte böyle kapatılmakta tehdit edilir. 

Bu yazı toplam 1351 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR