ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

DOKUNULMAZLARA DOKUNULACAK

DOKUNULMAZLARA DOKUNULACAK

PKK’nın, kürt kardeşlerimizin haklarını arayan vatan hainleri olduğunu son olaylarla doğulu kardeşlerimizde anlamış oldu.

HDP Milletvekillerinin PKK’nın destekçisi değil bizzat kendileri oldukları anlaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dokunulmazlık zırhına bürünerek vatana ihanet edenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi. Meclis harekete geçti, Ak Parti haklarında fezleke düzenlenen bütün milletvekillerinin mahkeme önüne çıkartılması hususunda anayasa değişikliğini meclise getirdi. 

Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadele de Ak Partinin yanında yer aldığını devamlı söyledi ve hazırlanan anayasa değişikliğine evet oyu vereceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da anayasa değişikliğine evet diyeceklerini kamuoyuna açıklamasına rağmen oylamada hayır oyu kullandı. Sadece 20 milletvekilinin destek verdiği ve böylece referanduma gitmeden anayasa değişikliği kabul edildi. 

CHP Milletvekilleri dokunulmazlıklarının kaldırılmasını yıllardır savunur. Son anayasa değişikliğinde gösterdiği yan çizme dönekliği samimiyetsizliğini gösterdi. CHP tabanı ile zıt politika takip ediyor. Evvelce de bir yazımda CHP’nin HDP’lileştirilmeye çalışıldığını, Bilecik’te CHP’li bir çok arkadaşın PKK vatan hainlerinin imhası için bizden farklı düşünmediklerini yazmıştım. Bugün yine aynı fikirdeyim, ne yazık ki CHP Genel Merkezi tabanı ile aynı düşünmüyor. Bugünkü CHP Genel Merkez yöneticileri eski CHP’yi aratır hale geldi. CHP tabanı Genel Merkez arasında yaşanan görüş ayrılığını sorgulamalı ve buna çare aramalı.

Arabasında PKK’lı hainlere silah taşırken yakalanan, canlı bomba ile onlarca insanın vefatına sebep olan hainin ailesine başsağlığına giden milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet diyemeyen CHP, tabanı tarafından bugün eleştirilmeyecekse 63 senedir tek başına iktidar yüzü görmediler bu davranışlarıyla da ebediyen göremezler. 

CHP devamlı “Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran partiyiz” diye övünür. Devleti yıkmaya çalışanların dokunulmazlıklarının kaldırılmasına hayır demekte ne oluyor?

 

Bu yazı toplam 2077 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR