ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Helalin var Bilecik

Helalin var Bilecik

Ne yoğun bir haftaydı öyle... 

Bilecik uzun zamandır görmediği yoğunluğun acısını iki günde çıkardı. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı misafir etti daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu. 

AKP'liler de yoğundu CHP'liler de yoğundu. Sokaklar temizlendi, yollar düzenlendi herkes hazır ola geçti misafirlerini bekledi.  

Beklenen misafirler büyük coşkuyla karşılandı her iki toplulukta yapabildiğinin en iyisini yapmaya çalıştı. Malum seçim yaklaşıyor açılış yapmadan gitmek olmaz, onları da en güzel şekilde açtık.  

Neyse konumuz bunlar değil aslında. Bitmek bilmeyen bir Bilecik sevdam var biliyorsunuz, sürekli ismini duyurmak istediğim Bilecik, ha işte yine bu konuya bir bağlantı yapacağım. 

Bilecik adını yine duyurdu, reklamın iyisi kötüsü olmaz sonuçta Türkiye gündeminde bir kaç dakika da olsak yer aldık. Hatta bunun yanında çoğu ortamda da Bilecik'in dedikodusunun yapıldığını duydum. Samsun'daki arkadaşlarım aradı beni. 'Çağla o neydi öyle ya?' diye sordular. Sadece Samsunla da kalmadı iş, Manisa, İstanbul, Kırşehir, Denizli oralardan da yorumlar aldım.  

Helalin var Bilecik dedim yine adını duyurdun! 

Aman yine uzattıkça uzatıyorum, artık konuya gireyim. 

Herkes gündemden az çok haberdar biliyorum,  yalan yok Cumhurbaşkanının açmış olduğu Söğüt Altın Madeninden çok konuşuldu bu olay.  

Hangi olay mı? 

Cumhurbaşkanı ve Bilecik Valisi arasında ki geçen diyalog, çoğu haber sitesinde çarpıcı başlıklar yayınlandı konu ile ilgili, yetmedi Twitter'da da konuşuldu. Olay bu kadar büyük müydü tartışılır ama Bilecik bir şekilde yine Türkiye'nin gündemine oturmayı başardı. 

Olaydan ertesi gün malumunuz Başkan İmamoğlu geldi, Bozüyük'te yaptığı açılışta konuya atıfta bulunmadan geçemedi. Her kesim kendince yorum yaptı kimi doğru olduğunu savundu kimi yanlış ben bu kısmı tartışmıyorum.  

Ama şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum. Sayın Valimizin bugüne kadar Bilecik için yaptığı çalışmalar ortada. Canla başla, ilçesinden köyüne, köyünden mahallesine her alanda büyük bir özveri ile çalıştı. Herkesin sorununu bir şekilde çözmeye çalıştı. Eğer bugün Söğüt Belediye Başkanı var olan sorunu Cumhurbaşkanına söylemek yerine Valimize söylemiş olsaydı olay buraya da gelmezdi. Böylesine Bilecik için önem arz eden Valimizi bu şekilde anmak pek hoş olmadı. Bilecikliler neyin ne olduğunun farkında ve Valimizin  makamında hakkıyla oturduğunu biliyor... 

Bu dipnotu da söylediğime göre yazıma devam ediyorum, 

Sizlerde hatırlayacaksınızdır geçtiğimiz yıllarda,  Bilecik Valisi Bilal Şentürk'ün olduğu zamanlarda olan bir olay bu. O dönemlerde yaya geçitlerine oldukça önem veriliyordu. Bununla ilgili Türkiye'de eş zamanlı olarak şehir içindeki yaya geçitlerinde “Yaya Geçidi Nöbeti” düzenleniyordu. Hatırlayabildiniz mi olayı? 

Unutmuş olamazsınız bu olay da çok ses getirdi. Hatırlamayanlar için özet geçiyorum, yine böyle bir nöbet günü Vali Şentürk, yaya geçidinden yolun karşısına geçerken, yolda seyir halinde bulunan yaşlı bir kişinin kullandığı araç az kalsın valiye çarpacaktı. Sonra Bilecik yine Türkiye'nin dört bir yanında konuşuldu.  Diyorum size reklamın iyisi kötüsü olmaz... 

Bu aralar gündemden düşmüyoruz Ey Bilecik! 

Geçtiğimiz günlerde  sosyal medya üzerinde gezintiye çıktım, bir de ne göreyim yine Bilecik konuşuluyor. Şaşkınlıkla twitter'a girdim, TT olmuş yine Bilecik! 

Bu gündemin konusu Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı... 

Ekrem İmamoğlu ile paylaşılan bir fotoğraftan sonra Bilecik Belediye Başkanımız sosyal medya da gündem oldu.  Game Of Thrones dizisindeki Targaryen hanesi karakterlerine benzetilen başkanımıza övgüler yağdı. Yetmedi Habertürk TV’ye konuk oldu. 

Konu ile ilgili bir kaç yorumu okudum ama en dikkatimi çekeni sizinle de paylaşmak istiyorum. 

'Kulağında bir kaç delik var, kıkırdağı da delik. Bilecik Başkanı nasıl biri deseler kafamda bu belirmezdi' 

Ey insanlık sen az değilsin valla! Gözünden de hiç bir şey kaçmıyor.. 

Ama aklımda birkaç soru  var... 

Bilecik, dışarıdaki insanların aklında nasıl bir yerde? 

Bilecik'e nasıl bir başkanı yakıştırıyorlar? 

Nasıl bir başkan tarif ederlerdi Bilecik için? 

Bunu düşünelim biraz. 

Sen yine de umudunu kaybetme Bilecik,  böyle böyle hakkettiğin yere geleceksin! 

Sana olan güvenimiz sonsuz...

Bu yazı toplam 4412 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR