ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MODERN TİMURLAR

MODERN TİMURLAR

Tarihin meşhur aksak Timuru. Gittiği yerleri yaktı, yıktı, ezdi geçti. Bugünde modern Timurlar türedi bunlar; Karayolları ve Hızlı Tren İnşaatlarını yapan müteahhitler ve taşeronları. Bunların içinde adilane hareket eden vardır. Ne yazık ki ilimizde vatandaşın şikayetleri ayyuka çıktı. devletten ihale aldıkları için vatandaşa devlet korkusu veriyorlar. Devletin ilgili kuruluşlarının suskunluğundan istifade ediyorlar. 

Osmanlı askeri sefer sırasında sahibi olmayan bağlardan üzüm yemişse yediği üzümün değerinden fazla parasını bağ kütüğüne bağladığını tarih kitaplarımız yazar. Bu asil hareketi gören bir çok gayri müslümin müslüman olduğuda rivayet edilir. 

Karayolları, Hızlı tren yolları yapılıyor, ihaleden evvel ön çalışmalar ve projeleri yapılıyor nereye alt geçit, üst geçit yapılacağı belirtilmiş olmalı. Yollar üzerinde yer alan il, ilçe, kasaba ve köyler yeni kurulmadı. Osmaneli il hudutlarından tutun Bozüyük il sınırına kadar yerleşim yerleri karayolları ve Hızlı tren giriş ve çıkış bağlantılarından rahatsız. İlimizin bile Karayolları çevre yoluna bağlantısı yapılamadı. Halende Sayın Bakana eksiklik gidettirilemedi. Basında eksiklikler sık sık gündeme getirilmesine rağmen bir türlü yaptırılamadı. Eksiklik ilk proje çalışmalarında mı yoksa projeye uyulmadığından mı kaynaklanıyor bilmiyoruz. Görünene klavuz istemez, eksikliklerden dolayı vatandaşın ızdırap içinde olduğu. 

Modern Timurlar olduklarını iddia ettiğinin müteahhitlerin yaptıkları hafriyat rezaletine, idarecilerin sessizliğide ayrı bir rezalet. 

Bildiğim kadarı ile yolların çalışması sırasında oluşan hafriyatların dökülme sahası İl Valilikleri yeri belirleyecek ve müteahhitler oralara dökecekler. Müteahhitler vatandaşın tapulu malına, yollara, vatandaşın kullandığı kamu arazilerine dökülüyor. Şikayetler ayyuka çıkıyor idareciler vatandaşa hak araması için mahkeme kapısını gösteriyor. 

Neden vatandaş uğraşacak. Devletin Çevre Müdürlüğü, İl Özel İdare Sekreterliği ve diğer İl Müdürlükleri Jandarması var ve bütün dairelerin organizeli çalışmasını sağlaması gereken Valisi var, buna rağmen modern Timurların yaptığı yanlarına kalıyor ?

Köyün ortasından Karayolları ve Hızlı Tren İnşaatı geçiyor insanlar köylerinin içinde karşı komşusuna gidemiyor. İnsanlar sıkıntılarını anlatacak merci bulamıyor mu desem, buluyorlar da vurdumduymazların esaretinde mi kalıyor desem, vatandaş şaşırmış, dertlerini dinleyince ve görünce ben daha çok şaşırıyorum.

Şu hızlı tren inşaatını yapan müteahhitlerin taşeronlarına Bozüyük’ten tutun Osmaneliye kadar esnaf “müteahhit sağlam olmasa devlet iş vermez, taşeron sağlam olmasa müteahhit iş vermez” düşüncesiyle veresiye mal veriyor. Taşeronlar esnafa borçlarını ödemiyor. Vezirhan esnafı bakana kadar şikayetlerini intikal ettirmelerine rağmen neticeye ulaşamadılar. Nerede Osmanlı askerlerindeki Hak anlayışı nerede devlete iş yapan müteahhit ve taşerönün anlayışsızlığı.

Hak, Hukuk tanımaz pervasızların yaptıklarını bugünkü manşet haberlerimizde okudunuz. Toki konutlarının yapılacağı arsaya dahi hafriyat döküyorlar. Bakalım ilgilenen olacak mı? Bundan sonra il makamının önüne hafriyat dökülürse hiç şaşmam.

Bu yazı toplam 1203 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR