OKUYUCU MEKTUBU

OKUYUCU MEKTUBU

Mutlu şehir Bilecik

Mutlu şehir Bilecik

Basından öğrendiğimize göre Bilecik ilimiz Türkiye’nin en mutlu 3’üncü şehri imiş. TÜİK açıklamış. Vatandaşın TÜİK ile ilgili düşünceleri malum. Dolayısıyla bu araştırmada da bir yanlışlık olmuş olabileceğini düşünmüyor değilim. Bilecik’te kimlere sormuşlar, hangi kriterlerle yapmışlar bu araştırmayı ben Bilecikli bir vatandaş olarak anlayamadım.

Bilecik’te yaşamaktan gocunmuyorum ama Türkiye’nin en mutlu şehri olabileceğine dair ciddi şüphelerim var.

Neden mi?

Pandemi dönemini saymıyorum ama pandemi sonrası memlekette olan biten bir şey var mı birisi lütfen bana söylesin. Son dönemdeki konserler hariç. İyi veya kötü, planlı veya plansız binlerce vatandaşımızın eğlendiğine bizzat şahit oldum.

Yollarımızın durumu malum, trafik sorunu ha keza. Otopark desen yok denecek kadar az. Yeşili görmek ise çok zor. Şehir merkezi keşmekeşlikten geçilmiyor, çarşı neresi belli değil. Gencinden yaşlısına Bilecik’te gündelik hayatın sürdürmek her geçen gün zorlaşıyor. Çocuklar ve gençler için çok dar bir alan var ve bununla yetinmek durumundasınız. Ben şahsen bu şartlar altında Bilecik’in nasıl bu kadar mutlu olduğunu anlayabilmiş değilim.

Sitemim Bilecik’e değil, Bilecik’i hakettiği görüntüye ve duruma kavuşturmayanlara. Sayın valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve memlekette idareci konumundan her kim varsa lütfen daha yaşanabilir bir Bilecik istiyoruz.

 

Bu yazı toplam 1359 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
OKUYUCU MEKTUBU Arşivi
SON YAZILAR