MİSAFİR KALEMLER

MİSAFİR KALEMLER

Otomotivciler geleceğe endişeyle bakmıyor

Otomotivciler geleceğe endişeyle bakmıyor

Değerli okuyanlarım,

Automotive Meetings Bursa, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Binek araçtan ağır vasıta grubuna kadar birçok farklı alanda 38 ülkeden 300 sektör temsilcisinin katılımıyla Merinos AKKM’de gerçekleştirilen organizasyon yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

Dünyanın önemli otomotivcileri Türk tedarikçilerin uygun maliyetlerle rekabet eden müteşebbisler olduğunu söylediler.

Otobüs üreticisi Alexander Dennis, “Türk ürünleri Avrupa kalitesine sahip ve biz Türklerle çalışmak istiyoruz” dedi. Şirketin bundan sonraki hedefi 2030’da tamamen elektrikli araç üretimine geçmek.

Society of Hungarian Automotive Industry CEO’su Csaba Kilian da “Türklerin yaptığı işlerden memnunuz” dedi.

İlk gün gerçekleştirilen oturumların ana teması “Otomotiv Sanayi Başkenti Bursa” oldu. Zira ülkemizdeki 3 araçtan birisi Bursa’da üretiliyor. Bunlara ilaveten yerli ve milli otomobil TOGG’da seri üretime geçtiğinde Bursa’nın otomobil üretimindeki payı artacak.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Şahin’in de dediği gibi “Bu etkinlik Bursa’ya çok yakışıyor.”

Bu tür organizasyonlarda alıcı ile satıcı adayları buluşuyor. İkili görüşmeler başlıyor ve sonrasında karşılıklı ziyaretlerle ve sonrasında tüm şartlarda anlaştıklarında iş resmiyete dökülerek ihracat yolculuğu başlıyor.  Automotive Meetings Bursa’da görüştüğüm tüm müteşebbisler kurumsal olarak tüm bu süreçleri profesyonel yürütüyor.

Yurtdışından ne kadar ihracat pazarı bulursak bundan ülkemiz kazanmakta. Döviz giriyor, fabrikalar daha kurumsal oluyorlar, üretimleri artıyor, istihdam artıyor, önceki mamul- yarı mamul tedarikçileri şirketler kazanıyor.  Sonuçta hepimiz kazanıyoruz.

Yerli ve milli aracımız TOGG da seri üretime geçtiğinde ve dünya pazarlarına açıldığında ihracatçılarımızın doğru hamleleriyle ihracatımız hedeflenenden yukarılara çıkacaktır.

Hakan Kavurmacı

Dijital Haber

[email protected]

Bu yazı toplam 750 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MİSAFİR KALEMLER Arşivi
SON YAZILAR