AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Şeker kuyruğu

Şeker kuyruğu

Bir dönem şeker pancarı üretiminin yapıldığı, pancar kooperatiflerinin aktif çalıştığı ve herkesin evinde çuvallarla şekerlerin olduğu Bilecik’te maalesef şeker kuyruğunu da gördük. 

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde indirimli şeker satışı yapıldı. İndirimli şekerleri duyan vatandaşlar Tarım Kredilere akın etti. Devletin kendi marketinde şeker kuyrukları oluştu. Gencinden yaşlısına çok sayıda vatandaş indirimli şekerlerden alabilmek için adeta birbirleri ile mücadele etti. 

Şeker kuyruklarını görüntülemek için gittiğim Tarım Kredi’de bazı vatandaşların tepkisi ile karşılaştım. Duyarsız olmakla nitelendirdiğim bu vatandaşlar kendilerinin neden ucuz şeker kuyruğunda olduklarını sorgulamak yerine benim neden fotoğraf çektiğimi sorgulamaya kalktı. Neyseki duyarlı vatandaşlar bana gerek kalmadan gerekli cevapları verdi. Benim bir basın mensubu olarak bu tür manzaraların bir daha yaşanmaması için görevimi icra ettiğimin farkında olanların sayısı hayli fazlaydı. 

Ülkemizin ekonomik durumu herkesin malumu. Yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığı toplumun her kesimi tarafından hissedilmekte. Marketlerde ise dönem dönem bu tür kuyruklar oluşmakta. Hatta zaman zaman indirimli bir ürün sebebiyle izdihamlar yaşanmakta. 

Özel bir teşebbüsün marketinde indirim olmasını, kampanyalı ürün satılmasını anlayabiliyorum ama Tarım Kredi Marketlerinde indirimli ürün satmak nedir Allah aşkına. Tarım Kredi Marketleri neden açıldı? 

Tarım Kredi’nin marketinde kampanya olmaz, olmamalı. Tarım Kredi her zaman piyasanın altında fiyatlarla tüketicinin karşısına çıkmalı. Öyle 3 harfli zincir marketler gibi belirli dönemlerde veya günlerde indirimli ürün satışı yapılmamalı. Fiyatlar senenin 365 günü hep uygun olmalı. Zaten bunun için açılmadılar mı? 

Vatandaş ekonomik alışveriş yapabilsin diye açılan Tarım Kredi Marketlerinde indirim veya kampanya adı altında ürünler satmak yanlış olduğu gibi devletin marketinde vatandaşların kuyruğa girmesine sebebiyet vermek ayıptır. 

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri “Üzüm üzüme baka baka kararır” deyiminde olduğu gibi diğer zincir marketlere benzerse vay bu milletin haline.

Kalın sağlıcakla…

Bu yazı toplam 3166 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR