ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

UMARIM DERS ALINMIŞTIR

UMARIM DERS ALINMIŞTIR

1960 darbesinde 14 yaşındaydım. Yaşananları ve neticelerini gördüm. 1960 ve 1971 muhtırasına kadar 27 Mayıs 1960 ihtilalinin siyaset ve devlet yönetiminde etkisini yaşayarak gördüm. Arkasından 1971 muhtırası ve 10 yıl Türkiye anarşi terörüyle uğraştı. Anarşi ve terör 12 Eylül 1980 ihtilalini getirdi.

Asker içindeki cuntacılık günümüze kadar devam etti, son yaşadığımız darbe kalkışması da yine cuntacıların eseri oldu. Bu seferki cuntacıların fethullahçı terör örgütü olduğu da anlaşıldı.

1960, 1971 ve 1980 askeri müdahalelerini Türk halkı desteklememesine rağmen sokaklara çıkmadı. Zamanın cesaretsiz hükümetleri halka güven vermedi. Halkta güven vermeyen siyasilere içten destek vermesine rağmen meydanlara inmedi.

Son darbe teşebbüsünü vatana ihanet olarak değerlendiriyorum. Ayette “ Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır…” Deniyor. Bu şer hareketinin en büyük hayrı Türk halkının hak mücadelesi için sokaklara çıkması oldu. Hani denir ya “Yüreği çatladı” aynen öyle oldu, halk bunca yıldır sustu sustu biriken hıncını, biriken enerjisini sokaklarda bağırıp çağırarak hainlere gereken dersi vererek çıkarttı.

Halk hükümetin, dik duruşuna ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Meydanlara çıkın” çağrısına onlara güven duyduğu için riayet etti.

Sakarya Gazetesi hainlerin ihanetini gören basın kuruluşları içinde Bilecik’te tek, yurt genelinde ilklere giren oldu. Hükümeti devirmeye kalkan hainlerin başlattığı gece saat 23.30’dan itibaren gazete merkezinde gazete sahibi olarak ben, yazı işleri müdürü Mücahid Erdal, sayfa editörü Mehmet Erdal, muhabirlerimiz Sinan Önce, Ahmet Meşe işimizin başındaydık. İnternet sitemizde hamlenin darbe teşebbüsüne karşı 23.45’te tepkimizi “ Milletin yanındayız, darbeye karşıyız.” Yazarak koyduk. O saatlerde henüz tehlike bütün şiddetiyle devam ediyordu. Halkın toplanmasını direniş göstermesini internet sitemizde yazdık ve kısa sürede toplanmasını sağladık.

İlin en yetkilisi Sayın Valimizin mesajını yayınlayarak milletin iyimser düşünmesine sebep olduk. Yine Belediye Başkanı ve Milletvekilinin beyanatlarını alarak sitemizde yayınladık. Halkın derin bir nefes almasını sağladık. Halkın hainlere karşı öfkesini, hükümetin yanında yer aldığını haber ve fotoğraflarla, video çekimleriyle kamuoyunu aydınlattık.

Her zaman olduğu gibi Sakarya Gazetesi olaylara karşı net tavrıyla gerçeği zamanında gördüğünü ispat etmiş oldu.

Bildiğimiz gibi fetullahçıların ilimizde etkili olmaya çalıştığını, il müdürlerini toplantılara çağırdığını, Tayyip Erdoğan’a karşı konuşmalar yaptığını “ Maaş devletten, emir kimden” haberimizle deşifre etmiştik.

Bu haberimizden sonra bazı tedbirler alınmasına rağmen gereken yapılmadı. Halen o toplantıya katılan müdür görevinin başında. Yine bir başka aynı grubun içerisinde yer alan bir müdür bir yıl uğraşmalarımız sonunda yazdıklarımızın doğruluğu müfettiş raporuyla belgelendiği için uzaklaştırıldı. 

Biraz daha dikkatli davranmak gerekir, ihmale vurdumduymazlık bugün karşılaştığımız neticeleri doğurdu. Umarım fazlasıyla ders alınmıştır.

 

Bu yazı toplam 1758 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR